Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam e46 tak jak w tytule auto odpalalo normalnie nie było żadnych problemów i rano sobie odpalilem auto pojechałem do roboty i wszystko było okej. Ale po robocie wsiadam do auta i tu zonk auto nie chce w ogóle odpalić nawet nie chyba ani troszkę. Pytanie jaka może być prawdopodobna przyczyna proszę o radę co zrobić. Pozdro
Opublikowano

Panowie auto odpalilo lecz nie ma mocy byłem na komputerze i wywaliło 2 błędny

1. Układ regulacji pompy rozdzielaczowej

2. Monitorowanie ciśnienia szyny: ciśnienie szyny zbyt niskie podczas uruchamiania

Od czego mam zacząć co sprawdzać żeby dojść do przyczyny?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zbyt niskie ciśnienie na szynie może być spowodowane: filtrem paliwa, pompą podprogową, czujnikiem cr, zaworem cr, wtryskiem dającym na przelew..u mnie było to ostatnie. Zrób test przelewowy to może wykluczysz wtryski.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
wymienilem filtr paliwa i pojechałem się przejechać auto w ogóle mocy nie ma po zajechaniu do domu otworzyłem maskę i aż się kopcilo rozkrecilem wszystkie plastiki i zauważyłem że dwa gniazda gdzie siedzą wtryski są kompletnie zalane. Czyli przyczyna są lejące wtryski. Czy ktoś się orientuje ile mogłaby kosztować naprawa?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To co zobaczyłeś jest spowodowane zapewne sparciałymi przewodami przelewowymi, wymień wszystkie i powinno być sucho. Ale wtrysk swoją drogą też może dawać na przelew :wink: używany wtryskiwacz to 200-250 pln, ja dałem 200. Zrób test przelewowy, prosta robota, wpisz na youtube i będziesz wiedział co robić.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Dzis po krotkiej przerwie zebralem sie i zrobilem test przelewowy wydaje mi sie ze wyszedl dobrze oto foto

ex1lwhv9j

Wiec wtryski wydaje mi sie odchaczone czyli to nie one. Panowie a auto dalej nic. Odpala ale dodajac gazu maxymalnie osiaga 2.800obr/min wiecej nie da rady jakby sie dlawil

co mi radzicie? co moze byc tego powodem i jak to sprawdzac?

Pozdro