Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, u kolegi w 730i szlak trafiło koło dwómasowe juz to jest sprawdzone, poniewaz wyciagnał skrzynie i zauważył ze na kole dwómasowym jest luz i przez to auto mu n awolnych obrotach klekotało i przy gaszenie tez, ale słyszał ze podobno za to koło chca około 1000zł :roll: dla niego to dosc duzo, wiec czy jest jakis sposób aby je zregenorować lub cos podobnego :worried:

Pierwsza mysl która mu przyszła do głowy to zaspawać! :?:

Opublikowano

Pomysl z zaspawaniem nie jest zbyt dobry. Dwumasowka robi za tlumik drgan wiec odbije sie to na kulturze pracy i pociagnie za soba dodatkowe koszty w niedalekiej przyszlosci.

Jednak da rade je zregenerowac. Na PW wysle Ci adres, ktory dostalem od jednego z forumowiczow, do goscia, ktory zajmuje sie ich regeneracja.

Opublikowano

A ile ma tego luzu :?:

Do 2-3 cm (mierzonych na obwodzie) jest dopuszczalny.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
A ile ma tego luzu :?:

Do 2-3 cm (mierzonych na obwodzie) jest dopuszczalny.

Dokladnie tak wlasnie jest - ogladalem dwa NOWE kola dwumasowe (Sachs) i oba mialy wiecej niz 1cm luzu (stare mialo praktycznie tyle samo a mechanik zamowil sobie drugie bo myslal ze jest uszkodzone - wiec moze to byc podobna sytuacja :) )

Opublikowano
Witam!Pomysł z zaspawaniem jest calkiem zly,poprzedni wlasciciel mojego samochodu tak zrobil i mi tego nie powiedzial :nienie: efekt byl taki ze zespawali to krzywo chyba,bo klekotanie jeszcze bardziej sie wzmocnilo a skrzynia biegow byla swoistą grzechotka,kupilem urzywane kolo dwumasowe za 450zł kpl ze sprzeglem firmy luk i przy okazji chlopak mi wytlumaczyl jak rozroznic zle kolo od dobrego poprostu trzeba je plasko upuscic na beton jesli sprezyny w nim zagrzechoczą to kolo jest do wyrzucenia a jesli ten dzwiek bedzie trwal kilka sekund (tzn jak dzwon) to kolo jest ok!U mnie jak narazie po 10 tys cisza a to naprawde wspaniale uczucie :mrgreen: