Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

viewtopic.php?f=73&t=117891

Witam!

Mam pewien problem z BMW. A mianowicie wczoraj rozładował mi się akumulator. Więc podłączyłem pod prostownik, naładowałem, przekręcam kluczyk, pojawiają się kontolki i po 2 sek prawie wszystkie gasną. Sprawdzałem również pod innym akumulatorem więc, akumulator jest ok. Dodam jeszcze że klema przy akumulatorze była luźna. Jeżeli szybko przekręcę kluczyk to samochód odpali na jakąś sekundę(dopóki nie rozłączy komutera) i gaśnie.

Co może być tego przyczyną? Rozkodowany immboiliser?

Z góry dzięki za odpowiedź!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Może gdzieś jest przewód od akumulatora luźny albo brak masy. W ASO jest akacja serwisowa na wadliwy przewód plusowy, może tu jest problem. Spróbuj jeszcze odłączyć zasilanie od inteligentnej klemy minusowej i zobacz czy silnik się uruchomi.

PS. I popraw temat zgodnie z regulaminem bo go zamkną.

Opublikowano
a jak sprawdzałeś z innym akumulatorem,zamieniłeś je czy odpalałeś za pomocą kabli rozruchowych,bo jeżeli za pomocą kabli to w przypadku kiedy twój akumulator jest uszkodzony (np ma zwarcie)to dalej będzie problem z odpaleniem,może głupie pytanie ale rozumiem że masz pewność że drugi akumulator jest naładowany :wink:
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.