Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zrobiło się ciepło i chciałem sprawdzić jak wygląda sprawa z temp w moim autku przy normalnej jezdzie 90-93 stopnie ale jak dam trochę ogień to dojdzie do 96 i poźniej jadę spokojnie i temp jest 94-95 nie spada do 90.

Po naprawdę ostrej jezdzie doszło do 99 i poźniej spadło do 94 i nie chciało mniej czy tak powinno być czy trochę za wysoko ? Gdy się bawiłem w pomiary na zewnątrz temp była około 19-20 stopni

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam takie same wskazania, poza tym 99 ale ja "naprawdę ostro" nie jeżdżę. Wg mnie temp. książkowe.
Opublikowano

99stopni to nie jest normalna temp 2.0d a napewno nie przy temp zewn 20stopni

normalna temp to 88-93, oczywiście moze być więcej w bardzo gorący dzień przy korku lub innej sytuacji gdzie chłodzenie jest słabe

natomiast podczas jazdy gdy jest podmuch powietrza na chłodnice temp momentalnie powinna spaść do około 90 stopni, podobnie nawet przy ostrej jezdzie temp powinna oscylowac przy 90

chyba ze ktos ostrą jazdą nazywa jakies palenie gumu kręcąc sie w koło bez naturalnego podmuchu powietrza

jesli przy 20stopniach na zewn auto dobija do 99stopni to mozliwe ze układ chłodzenia nie jest do konca drożny, chlodnica jest zabita, łopatki pompy wody połamane, kiepski płyn itp, normalne to nie jest

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg