Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam panowie mam następujący problem. Po wymianie żarówek w światłach mijania na Philips h7 55w Blue Vision nie działa ni czujnik zmierzchu. Światła mi świeca cały czas i nie wyłączają się po wyjeździe z tunelu lub garażu. Macie jakieś pomysły dlaczego się tak dzieje.
Opublikowano
A włącznik masz przekrecony na AUTO?

Tak wszystko jest tak jak powinno być.

Możliwe jest to że żarówki są za mocne bo podobno powinny być 35w?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Powinny być h7 55W wiedz są dobre.

Dioda przy AUTO nie miga Ci czasem?

Ja Ci tylko jeszcze podłączenie pod komputer i wyczytanie błędów lub inicjację czujnika zmierzchu mogę polecić.

Nie mam innych pomysłów

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Musisz mieć jakąś przerwę w obwodzie sterowania. RLS złącza teraz na stałe światła mijania bo wystąpił najprawdopodobniej błąd. Poodepnij pod kompa i sprawdz czy się komunikuje z centralka RLS. Jak się komunikuje to zrób inicjalizacje tego czujnika i powinno działać. Jak brak komunikacji to rozbierz lusterko wsteczne i sprawdz kostkę która do niego wchodzi, lubi się luzowac. Ale pierw sprawdz bezpieczniki.

Namalowane na LG.

Opublikowano
Poświeć latarką, w czujnik i sprawdź czy zgasną. Czujnik w BMW jest dość czule nastawiony nawet na delikatne zachumrzenie.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką