Skocz do zawartości

Jaka różnica Komputera e36 2.0i M52 a 2.8i m52

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam miałem robionego swapa z 2.0i na 2.8i oba silniki to M52.Pytanie brzmi czy jest jakaś różnica miedzy komputerami???Bo zostawili mi z 2 litrówki auto jezdzi jak szalone ale dużo osób pisze ze musi być komp z 2.8 co wy na ten temat myślicie?
Opublikowano
komputer sam w sobie może byc taki sam (mieć ten sam numer oem), ale każdy jest inaczej zakodowany w zależności od pojemności i 328 będzie jeździć dobrze na kompie z 320 może wydawać się że jest moc, ale jakbyś pojechał na hamownie to może trochę brakować do serii, właśnie przez komputer
Opublikowano
aha czyli dobrym sposobem na sprawdzenie czy jest ok jest hamownia? a czy ktoś miał już tak albo jeździł z kompem od 2.0im52???
Opublikowano
czyli nikt tak nie jezdził??albo tego nie przetestował?? a czy dużo jest roboty żeby zmienić na komputer z 2.8 ??
Opublikowano

komp powinien być z 2,8 tam są zupełnie inne mapy

do kompa trzeba mieć kompletny EWS i pestki do kluczyków

a czy zmienili wydech i dyfer od 2,8?

Opublikowano
zostawili wydech stary ale już mam do 2.8 no i dyfer został też ten sam ma krótkie przełożenia i max prędkość to 200km/h aha przepustnica z 2.0 a 2.8 też jest ta sama??? bo po nr.katalogowym wychodzi że jest ta sama?
Opublikowano

przepustnica jest taka sama we wszystkich m52, niezależnie czy to 2,0, 2,5 czy 2,8

ogólnie 2,8 i 2,5 są mocno zdławione przez dolot, a 2,5 jeszcze przez wydech, wystarczy dać im pooddychać (kolektor z m50) i od razu jest inna jazda

Opublikowano
aha ale różnią się przepływką?? no i tą gumą co idzie z przepływki do przepustnicy???no jak bym wstawił dolot z 2.5 to co z wtryskami???zostawić stare???czy dać te z 2.5???
Opublikowano
aha ale różnią się przepływką?? no i tą gumą co idzie z przepływki do przepustnicy???no jak bym wstawił dolot z 2.5 to co z wtryskami???zostawić stare???czy dać te z 2.5???

przepływomierz jest inny tylko w m52b20, w m52b25 i m52b28 jest taki sam, tak samo wygląda sprawa z gumą

jeśli chcesz wsadzić kolektor z m50b25 to wtryski zostaje od 2.8, ogólnie to ten mod nie jest p&p, jest lekka rzeźba bo z dwóch kolektorów robi się jeden

Opublikowano
kurczę szukałem takiego kolektora ale ciężko :( ma może ktoś namiary na osobę kto ma takie kolektory bardzo był bym wdzięczny .Plan mam taki ze zostawię ten komp z 2.0i wtryski tez mam z 2.0i zrobię tylko ten dolot,przpływkę i wydech i pojadę na hamownie i się przekonam ile to ma koni.