Skocz do zawartości

Czy takie opony wejda do BMW E36 ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Kupilem felgi stalowe 16cali z BMW E46 oryginaly i nie wiem czy mi takie opony wejda 225/50 na tych felgach do mojego bmw E36 320i ?? niech ktos mi doradzi co zalozyc mialem na mysli 215 ale na allegro znalazlem dobry w miare komplet ale na 225 jestem ciekawy czy nic nie bedzie tarlo prosze o pomoc z gory dzieki pozdrawiam !

jak kochac to Ksiezniczke jak krasc to Miliony jak jezdzic to tylko BMW ;)
Opublikowano
i jak sie jezdzi widac roznice np. jak ciezko chodzi kierownica? i czy nie spowalnia auta bo to troche duze oponki ? i czy wejda mi na stalowe felgi 16 cali oryginalne nie wiem jak mam dokladniej je opisac nie znam specyfikacji jakie sa szerokie, dzieki !
Opublikowano
masz auto wyposażone w wspomaganie układu kierowniczego więc nie odczujesz różnicy "jak ciezko chodzi kierownica". A oponki Ci wejdą na 100%, różnice w przyspieszaniu z nizszych obrotów mozesz odczuć ale niewielką. pozdroo
Opublikowano
jak sie nie myle nie ma juz mojej aukcji na ktorej je kupilem maja ET46 wejdzie balon 225 ? czy jeszcze mam poszukac dokladniejsze dane na temat tych felg stalowych (dodam ze to nie alusy)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przy takim ET spokojnie wejdą takie opony.

Ja mam Et 20 i opony 205 i jest jeszcze troche miejsca tak z 5mm mimo obniżonego zawieszenia.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja mam 225 na 16 i jest ok ale kręci się kierownicą ciężej i duża jest różnica na minus podczas jazdy na koleinach w porównaniu do 205 na 15.No i napewno jest wolniejsza chociaż tak się tego nie odczuwa... 325i. :)
Opublikowano

dobrze ci radze kolego nie kupuj 225/55/16!!!!!!!!!!

no chyba ze masz miniumum 2.5 litra

ja juz dawno z nich wysiadlem, teraz kolega chce sie ich pozbyc......

poza wyzszym spalaniem, ciezką kierownicą i problemami na koleinach zanotowalem jeden plusik lepiej sie trzyma na zakretach

wiec sie zastanów czy warto :mrgreen:

a jak nie chcesz wierzyc to sie przekonasz na sobie a mówie ci ze zawsze lepiej na cudzych błedach niz na swoich :mad2: