Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Żeby f30 dawało radość z jazdy trza wziąść mocny silnik (328i jest bardziej niż wystarczający w przy tej masie), zawias M a najlepiej cały pakiet M, ustawić w Sport lub Sport+ i nie szukać wad na siłę. Sorry, ale przytoczone tu porównanie do IS250 traktuję w kategorii żartu - auto jest wyraźnie cięższe, skrzynia jest dużo wolniejsza, hamulce jak to w japończyku - długo nic się nie dzieje a hamuje dopiero na końcu skoku pedału. Motor w 250 jest wyraźnie ospały, na dole jest bieda, jedzie dopiero górą a kręci się wolniej niż N20, ma za to lepsze brzmienie (chociaż dopalenie z głośników w 328i od modelu 2014) daje radę) i fantastyczną kulturę pracy czym odstawia klekota w 328i. Co jednak z tego skoro jest wolniejszy nawet od stockowego 320i. Lexus robi coraz lepsze auta, ale to jeszcze nie ten poziom.
Opublikowano
Rollomay: poza tym, że mówi sie wziąć a nie wziąść w 100% zgoda, rozważałem IS250 ale mimo 6 cylindrów nijak to nie jedzie, prowadzi się "komfortowo" czyli buja jak taczanka w stepie, o szybkim pokonywaniu zakrętów można zapomnieć, ale jest w środku luxury. Kupiłem F31 328i xdrive, z Mpakietem, adaptacyjnym zawieszeniem i mpakietowymi hamulcami. Przez 2 miesiące przejechałem 9000 km i z każdym pokonanym kilometrem coraz bardziej doceniam to auto! IS byłby porażką, wygodnym bezsprzecznie ale toczydełkiem.