Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam mam taki problem mianowicie tak do 120 km/h auto prowadzi się super jedzie jak po sznurku powyżej niestety czuje takie ściągania raz na lewa raz trochę na prawo trzeba co jakiś czas lekko kontrowac.

Co to moze być ? Na zimowych felgach było to samo zmienilem na letnie i to samo wiec chyba nie wina opon czy felg

Edytowane przez gibek2
Opublikowano

No rozumiem, będę musiał tak zrobić.

Zapomnialem dodać ze wymienilem wahacze wczesniej takie ściągania były od 50 km/h także się polepszyło

Opublikowano
zbieżność sprawdź, niby wahacz ma swoje miejsce, bez regulacji no ale....

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
No rozumiem, będę musiał tak zrobić.

Zapomnialem dodać ze wymienilem wahacze wczesniej takie ściągania były od 50 km/h także się polepszyło

Sam wymieniałes? Geometrię robiłeś? Wahacze dokręcane były jak auto stało w powietrzu?

Opublikowano

nie nie sam tego nie robiłem wymienione u mojego mechanika, w sumie nie wiem czy dokręcał w powietrzu.

Opony wyważone natomiast geometrii nie robiłem, ile może kosztować taki zabieg ?

Opublikowano

Zależy gdzie, na czym i ile trzeba grzebać.

Jeśli kontrolnie sprawdzasz geometrię co roku po przejściu z letnich na zimówki i z zimówek na letnie to nie będzie tragedii - bo tak powinno się robić - a jeśli geometria jest tobie tematem odległym to może $ więcej.