Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam wszystkich mam taki problem z moją BMW e34 2.0i 24v że na benzynie zalewa ją i ciężko jest jej wejść na obroty a za to jak przełączę na Gaz(LPG) silnik normalnie chodzi ale przy dodaniu gazu obroty podchodzą normalnie lecz przy opadaniu zatrzymują się na parę sekund przy 1,5 obrotów i spadają do normy. Nie ma znaczenia czy ciepły czy zimny silnik. Czy ktoś z was miał już taki problem i wie może co się dzieje ? Za podpowiedzi bardzo dziękuje. Edytowane przez sobek725
Opublikowano
Tylko kolego zeby podlaczyc pod komputer to bym musial podjechac do.mechanika a ciezko jest nia dojechac i na dodatek u mnie w miescie mechanik z komputerem nie przyjedzie do kogos
Opublikowano
Cewki i swiece sa ok dzisiaj sprawdzałem ale podejrzewam ze może być to przepływomierz bo jak odlaczam to zero reakcji z obrotami a sadze ze powinny byc dobrze mowie ?
Opublikowano
Zwykłym sposobem domowym po przez odlaczenie pokolei i jest reakcja silnika nagle zmienia obroty. Fajki wyglądają na nowe są oryginalne bmw. Temat taki jak ty podajesz nawet nie istnieje :P
Opublikowano
Wiem ze mam silnik słowo ale co to ma do znaczenia? A jak sądzisz kolego to co to może być przy podłączonym przepływomierzu nie chce w ogolę odpalić a jak go odłączam to normalnie odpala lecz dławi się
Opublikowano

Gdybyś miał napisane silnik było by ok ale tam było śilnik. Trochę głupio wygląda.

Takie rzeczy to warto na komputerze sprawdzić czujniki i cala resztę u kogoś kumatego. I nie czytać błędy tylko przeswietlic prace na odpalonym silniku.

Opublikowano
Właśnie dzwoniłem do znajomego który ma starą wtyczkę do bmw i jakoś na dniach będę jechał podłączyć wiec dam znać co wykryliśmy
Opublikowano
Problem odnaleziony !!! Okazało sie że przepływomierz się rozwalił podmieniłem od kolego i działa jak igiełka :) Zamykam temat :)