Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Nauczony poprzednią sytuacją, szukam czegoś co jest po pierwsze bliżej, a po drugie ma zaznaczone, że jest bezwypadkowe. Znalazłem coś takiego

http://otomoto.pl/bmw-523-e39-prosto-z-bavari-super-stan-oryginal-C36378487.html

Ponoć lakier 100% oryginalny bez poprawek i tak dalej. Sprzedawca powiedział, że ma małą dziurkę w bagażniku gdzieś przy akumulatorze. Niby ma książkę serwisową, ale pewnie sfałszowana. Przebieg trochę wątpliwy, ale jak popatrzyłem na inne auta tego komisu (zdziwiło mnie to, ale mają tylko 7 :o) to znalazłem Audi a4 1,9TDI, które ma 350kkm. VIN się zgadza. Co sądzicie?

Data for vehicle identification number: WBADD310X0BU44610

Model description: 523I

Market: Europa

Type: DD31

E-Code: E39

Chassis: Limousine

Steering: links

Doors: 4

Engine: M52 - 2,50l (125kW)

Drive: Heckantrieb

Transmission: manuell

Body Color: Arktissilber Metallic (309)

Upholstery: Stoff Flock Streifen/anthrazit (D3AT)

Production date: 11.03.1998

Assembled in: Dingolfing

Code Serienausstattung Standard Equipment

S260A

Seitenairbag für Fahrer/Beifahrer Side airbag for driver/passenger

S411A

Fensterheber elektrisch vorne/hinten Window lifts,electric,front/rear

S520A

Nebelscheinwerfer Fog lights

S548A

Kilometertacho Kilometer-calibrated speedometer

S550A

Bordcomputer On-board computer

Code Sonderausstattung Optional Equipment

S216A

Servolenkung-Servotronic HYDRO STEERING-SERVOTRONIC

S283A

BMW LM Rad BMW Styling II BMW LA wheel, BMW Styling II

S302A

Alarmanlage Alarm system

S320A

Entfall Modellschriftzug Deleted, model lettering

S423A

Fussmatten Velours Floor mats, velours

S428A

Warndreieck und Verbandstasche Warning triangle and first aid kit

S438A

Edelholzausführung Fine wood trim

S441A

Raucherpaket Smoker package

S473A

Armlehne vorne Armrest front

S500A

Scheinw.Rein.Anl./Intensivreinig. Headlight wipe/wash/Intensive cleaning

S508A

Park Distance Control (PDC) Park Distance Control (PDC)

S522A

Xenon-Licht Xenon Light

S534A

Klimaautomatik Automatic air conditioning

S540A

Geschwindigkeitsregelung Cruise control

L801A

Länderausführung Deutschland National Version Germany

S863A

Händlerverzeichnis Europa Retailer Directory Europe

S879A

Bordliteratur deutsch On-board vehicle literature German

S915A

Entfall Aussenhautkonservierung Delete clear coat

Opublikowano
Dzisiaj oglądałem to auto. Lakier 100% oryginalny, tylko prawy próg był robiony. Wizualnie to może być. Klapa porysowana, maska ma kilka odprysków. Klapka wlewu paliwa ma dołek, na drzwiach kilka rysek i dołków i odprysków. Oczywiście nie są to duże rysy, dołki i odpryski. Myślę, że te ryski dałoby się spolerować. W bagażniku jest dziura o średnicy około 12cm, sprzedawca mówi, że wylał się akumulator. Akurat to nie jest dużym problemem, bo wystarczy dospawać kawałek blachy. Próg prawy (ten co był robiony) trochę rdzewieje, więc też jest do roboty. Auto, aby aby odpalić musi obrócić z 3 razy wałem, ponoć wina małej ilości benzyny w baku. Pojechaliśmy na stacje diagnostyczną i podczas sprawdzania była mała awaria i zaczął wyciekać płyn chłodniczy (około 1l) silnik się zaczął grzać. Po zdjęciu węża od płyny chłodniczego, wyjeliśmy kilka "makaronów". Umówiliśmy się, że sprzedawca ma naprawić usterkę i się skontaktujemy. Cena to 9000zł. Co o tym sądzicie?
Opublikowano

Jeśli sprzedający się odezwie i racjonalnie powie co było przyczyną grzania się i pokaże co naprawił to bez zastanowienia kupił bym to auto.

Oczywiście dobrze sprawdził układ chłodzenia, pojeździł, posprawdzał, dał autu dobrze się nagrzać.

Oryginalny lakier na starym aucie to nie jakiś mega wyczyn, wyczynem by było brak rysek i dołków. Przebieg może być realny, są tam auta i z przebiegiem 500kkm są i 250kkm. Nie można wszystkiego wrzucać do jednego worka.

Progi standardowo rdzewieją więc ten typ tak ma. Dziurze w bagażniku trzeba się przyjrzeć natomiast czy wyleje aku czy nie tam często robią się dziury.

Opublikowano
Niewiele ci brakuje do szczęscia :D ale jeżeli nie masz zapasu gotówki ponad cenę, którą chcesz zapłacić, to raczej się nie porywaj na to auto. I jedz na oględziny do dobrego warsztatu. Ja myślę, że może to być finansowa beczka bez dna.
Opublikowano
Dzisiaj oglądałem to auto. Lakier 100% oryginalny, tylko prawy próg był robiony. Wizualnie to może być. Klapa porysowana, maska ma kilka odprysków. Klapka wlewu paliwa ma dołek, na drzwiach kilka rysek i dołków i odprysków. Oczywiście nie są to duże rysy, dołki i odpryski. Myślę, że te ryski dałoby się spolerować. W bagażniku jest dziura o średnicy około 12cm, sprzedawca mówi, że wylał się akumulator. Akurat to nie jest dużym problemem, bo wystarczy dospawać kawałek blachy. Próg prawy (ten co był robiony) trochę rdzewieje, więc też jest do roboty. Auto, aby aby odpalić musi obrócić z 3 razy wałem, ponoć wina małej ilości benzyny w baku. Pojechaliśmy na stacje diagnostyczną i podczas sprawdzania była mała awaria i zaczął wyciekać płyn chłodniczy (około 1l) silnik się zaczął grzać. Po zdjęciu węża od płyny chłodniczego, wyjeliśmy kilka "makaronów". Umówiliśmy się, że sprzedawca ma naprawić usterkę i się skontaktujemy. Cena to 9000zł. Co o tym sądzicie?

Z twojego opisu to kupa złomu .

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano

Auto sprowadzone z Niemiec.

W doskonałej formie wizualnej jak i technicznej.

Zero rdzy.

Lakier i blacharka bardzo ładne.

Do końca serwisowany.

100% Bezwypadkowy.

Wszystko działające.

Zapraszamy do oględzin i na jazdę próbną.

Porównaj sobie to co tu napisane ,a co sam stwierdziłeś !!!!

http://img831.imageshack.us/img831/5108/c266261948.jpg

http://forum-lines.ru/rez/ab230811.gif

To JA HA HA HA u cioci na imieninach

http://www.youtube.com/watch?v=i2IxI38tfYA

Moja ŻABKA http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=212074

Opublikowano
Średnio mi pasują te wady, ale auto ma w końcu 17 lat. Sprzedawca dzwonił i mówił, że przyczyną wycieku była pęknięta obudowa termostatu.
Opublikowano
Sprżedawca zawsze nowi to co klient chce usłyszeć ,poszukaj zadbanego auta a nawet 20 letnie bedzie ładne .
Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano

Rajfal szukaj dalej jest tego pełno, swoją drogą zaraz może się okazać że silnik przegrzany i na dzień dobry duuuuuże koszty i jesteś bez auta...

Z tego co czytam to moje stare volvo było w stanie idealnym przy tych trupach co niektórzy wrzucają a ma 13 lat...

Opublikowano

Co oznacza makaron w twoim slangu ?

Jeśli przyczyną wycieku była faktycznie pęknięta obudowa termostatu, to można powiedzieć że prawie standard w silnikach M52.

Sam ponad 6,5 roku temu wymieniałem ww. obudowę bo po wymianie termostatu i płynu chłodzącego, stara obudowa pękła sama z siebie i zrobił się mały Gejzer pod maską.

PS.

Po przednich krótkich nadkolach, jak i spojlerku pod zderzakiem zostało tylko wspomnienie.

Ale mimo wszystko nie skreślałbym tego auta.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589