Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

W dniu wczorajszym sprawdziłem auto z ogłoszenia: http://allegro.pl/bmw-335d-m-pakiet-performance-i5183812911.html

Numer VIN: WBAWD71060P074033

Numer rejestracyjny: *******

Data pierwszej rejestracji: 20.09.2007

Data sprowadzenia: 25.09.2014

Właściciel (użytkownik tego forum M3 FAN 1)przed przyjazdem wspomniał o wadach w lakierze oraz zapewnił, że auto jest w stanie bardzo dobry i bezwypadkowym. Auto nie widnieje w sądowym rejestrze zastawów, nie jest obciążone zastawem komorniczym, itp (wszystko sprawdzone w urzędach). Aby nie zachłysnąć się pierwszym wrażeniem udaliśmy się do ASO. Auto wizualnie naprawdę wygląda imponująco, mimo drobnych odprysków. Niemniej wszystko wyszło w serwisie.

Ogólnie o aucie:

Sprowadzone z Francji, serwisowane regularnie w latach 2007-2011. Ostatni zarejestrowany serwis we Francji przy 58 000. Sprowadzone w 2014, według sprzedającego z przebiegiem 110 - 112 000km, obecnie ma 128 500 km. Co działo się z autem po 2011 w ASO nie wiadomo, info nie do sprawdzenia.

Wygląd wewnętrzny i zewnętrzny:

W środku tapicerka lekko ubrudzona, ale wystarczy wyprać i powinno być ok. Bagażnik zalany lub zawilgocony. Lakier ok, drobne odpryski na masce, prawym błotniku, spód przedniego zderzaka obdarty i pogięty.

Informacje po sprawdzeniu w serwisie BMW Smorawiński w Poznaniu:

Blacharz i lakiernik:

- wymieniony lewy przedni wahacz

- zdejmowana osłona silnika (spód)

- naprawiany błotnik tylny prawy

- lakierowana maska

- lakierowany błotnik przedni prawy

- lakierowany błotnik przedni lewy

- lakierowane oba zderzaki (przód, tył)

- lakierowana klapa bagażnika

- lakierowany dach

- naprawiana szyba czołowa (+ wymieniona uszczelka od szyby, po prawej stronie nie równo ucięta i spasowana)

- na dachu dwa wgniotki/wgłębienia (prawy tył)

- dwa zarysowania/zadrapania na prawym błotniku przednim

- wycieki z miski olejowej

- wycieki z łączenia silnik-skrzynia biegów (konieczność wyjęcia skrzyni biegów w celu naprawy)

- wycieki z intercoolera

- nie świeci prawy xenon (żarówka)

- brak gaśnicy

- brak apteczki

- niewpięty czujnik zużycia klocków tył

- klocki przód do wymiany

- uszkodzone pokrętło od idrive

Diagnosta:

- Wystarczyła mała hopka, wjazd na podniśnik serwisowy, aby zapaliły się wszystkie kontrolki, po usunięciu błędów i przejechaniu testowym po małej dziurze ponownie wyskoczenie błędów (niesprawny ABS)

- Błędy od czujnika ABS przód prawy, przód lewy

- Nieprawidłowy czujnik ABS przód prawy (nieoryginalny)

- Błędy od ciśnienia doładowania

- Liczne błędy komunikacji od sterownika silnika zapamiętane w wielu sterownikach pobocznych, brak możliwości skasowania błędów

- Błędy od dogrzewacza silnika

- Błędy od zasilania sterownika FRM

- Błędy od czujnika PDC przedniego prawego i środkowego prawego

- W radio odłączony wentylator

- Błędy od demontażu reflektora oraz lampy przedniej prawej (obudowa wymieniona, sterownik nieoryginalny)

- Liczne błędy komunikacyjne pomiędzy SZL, DSC, DDE

- Błędy od magistrali MOST

- Błędy od zmieniarki CD

- Pojazd chipowany

Generalnie opinia diagnosty jest jednoznaczna, elektronika w tym aucie jest niesprawna i widać ślady ingerencji. Koszty naprawy są nie do oszacowania, niektóre sterowniki są niedostępne w sprzedaży (mówię o oryginałach). Większość błędów, nie można usunąć, po skasowaniu pojawiają się ponownie lub nie da się ich skasować. Koszt naprawy waha się od 5 tys do 45 tys, w zależności od znalezienia przyczyny. Auto wystawione za 80 tys.

Poniżej zdjęcia auta zrobione przed właściciela:

3DTU6L.jpg

WIZqU8.jpg

EoqxC2.jpg

Poniżej treść ogłoszenia:

http://s4.postimg.org/aluhjybvd/image.jpg

Zwrot kosztów za sprawdzenie auta w przypadku złego stanu to ściema, auto odebrała kobieta właściciela i nie wyraziła chęci opłacenia rachunku.

Dla zainteresowanego mam wszystkie dokumenty w papierze z podpisami i pieczątkami pracowników BMW Smorawiński do wglądu.

Co o tym sądzicie?

Edytowane przez mnorbert
  • Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nie wiem co wy widzicie w coupé na ropę :mad2:

Nie lepiej kombi ? Przynajmniej pasuje do budy .

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano (edytowane)

Zapomniałem jeszcze wspomnieć, że kilka błędów może być spowodowane słabym lub rozładowanym aku. ASO zaopiniowało, że auto mogło przez dłuższy czas stać. Niektóre instalacje mogą być popalone, a to może spowodować zwarcie jeśli są źle zaizolowane (niestety nie pamiętam do których błędów przypisali tę opinię). Dodatkowo kolizja, którą przeszło auto, to było najprawdopodobniej mocne obtarcie o barierki na autostradzie (takie domysły), stąd poobijany dach, elementy maski, itp. Zawilgocenie w bagażniku może świadczyć o tym, że auto stało na parkingu niezabezpieczone, mocne zacieki.

Generalnie moja opinia jest taka, że wizualnie auto wygląda naprawdę dobrze względem tego co już widziałem w Częstochowie, Bydgoszczy, Łodzi czy Katowicach, ale wadliwa elektronika mnie zaskoczyła i zawiodła :shock:

Edytowane przez mnorbert
Opublikowano

Dach nigdy nie jest uszkodzony o barierki ,co innego dachowanie :cool2:

Mam styczność z autami z ubezpieczalni i bardzo rzadko jest uszkodzony dach przy obtarciach .

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Miał też serwis w 2012 roku : 19/06/12 85252 km 23306 B.M.S., Evreux
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skoro sprzedajacy pisze zero wad ukrytych ,bezwypadek,zwraca koszty itd a w naprawde wyglada calkiem inaczej to jest to oszustwo.
Opublikowano
Typ pisze, ze jesli szukasz ulepa to zly adres, a sam sprzedaje MEGA ulepa i kobiete wysyla po tego trupa, zeby hajsu za wache nie oddac...to jest hit!!!!
Opublikowano
Piszesz, że auto z ASO odebrała żona, a kto je wstawił?

Swoją drogą niezła ściema, pamiętam jak w którymś wątku pisał, że jak ktoś szuka zadbanego 335d to zaprasza do siebie. Chyba, że sam nie wiedział co ma... :wink:

Auto wstawił do ASO sam M3 FAN, ale odebrała żona/kobieta whatever. Zgadza się, w moim wątku zapraszał do przyjazdu po piękną sztukę: viewtopic.php?f=44&t=268284

Jak można nie wiedzieć co się ma? Sam sprzedałem Mondeo ST MK3 po ostrym dzwonie. Ale nabywca wiedział o wszystkim, dostał pełną dokumentację, kosztorys naprawienia szkody i faktury. Poza tym jak można nie wiedzieć, że walnięta jest cała elektronika?

Opublikowano
Tak czy siak trzeba poczekać aż kolega m3 fun się odezwie o ile to zrobi, szkoda ze żaden kolega mojej tak nie sprawdzi, może wtedy szybciej by poszla:)
Opublikowano
Umywa ręce od tego.

Nie ma tutaj miejsca dla frajerów i oszustów. Ja czekam aż ten wsiur wejdzie na forum. Ale pod tym nickiem nie usłyszymy go już nigdy. Po tym czym zabłysnął, byłby samobójcą.

Opublikowano
skoro taki pasztet, powinien beknąć za takie oszustwa.

Co za idiota , widać po zdjęciach ze auto ma wszystko źle spasowane i pewnie polakierowane.

Chyba bym zwariował :x jadąc po ten samochód widząc takiego PASZTETA !!!! :duh:

Hahahahaha

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.