Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam jestem nowy pewnie juz gdzies byl taki temat ale nie znalazlem. a wiec mam taki problem rozladowuje mi akumulator jest jakis pobor od 3 do 5 amperow taka rozbieżność ponieważ mam dwa mierniki jeden pokazuje ponad 3 a drugi prawie 5. sprawdzalem wyciagajac pojedynczo wszystkie bezpieczniki ktore znajduja sie w srodku schowka (chyba ze jeszcze gdzies sa.../)i zawsze byl ten pobor pradu i nie wiem co robic moze ktos mial podobny problem i uprzedze pytanie - ja siedzialem w zamknietym samochodzie i wyciagalem bezpieczniki a kolega stal z miernikiem. mialem auto u dwóch ''mechanikow" jeden ''elektryk samochodowy'' a drugi ktory robi same beemki i zaden nic nie znalazl , mysle ze nie chcialo im sie szukac a to trzeba zrobic bo jak nie zdejme klemy na noc to z rana nie odpale chyba ze jak naladuje prostownikiem to ze 2-3 dni odpale . mialem nie dawno zmieniana siatke w ukladzie wydechwym i napewno bylo tam spawane moze tam cos moglo sie stac , cos stykac . super by bylo jak by ktos mądrzejszy mi cos doradzil bo naprawde nie wiem co robic. bmw e46 320d 2002r
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a kabel masowy nie grzeje się wam? może to alternator? Jak rozumiem oprócz skrzynki w aucie jest jeszcze głównma skrzynka pod maską (chyba że w BMW jest inaczej), tam też sprawdzałeś?
Opublikowano
nawiew czasami mocniej wieje a czasami slabiej tak wariuje w krotkim czasie zmienia prredkosc wiania ale jak wyciagne bezpiecznik od naiwiewu to nie powinno byc poboru pradu wiec mysle ze to nie ''jeż'' chyba ze prad na tego jeza nie idzie przez bezpiecznik. kurcze nie wiem juz co mam robic
Opublikowano
bezpieczniki chyba sa tylko w schowku . nigdzie indziej nie znalazlem . a jak sprawdzic czy to nie alternator ? po przejechaniu np 20 km sprawdzic kabel przy akumulatorze czy nie jest cieply ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Gdzie w e46 masz bezpieczniki pod maską :?:

nie wiem, dlatego się zapytałem...

w normalnych autach są 2-3 skrzynki, w tym jedna głowna pod maską, tam gdzie silnik jest ;) :twisted:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
w normalnych autach są 2-3 skrzynki

Sugerujesz, że e46 nie jest normalnym autem? :roll: jeszcze pisząc to w dziale e46? :mrgreen:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Fakt że jeże lubią płatać figle i żyć własnym życiem nawet po wyłączeniu samochodu.

A sprawdzałeś te bezpieczniki co są za normalnymi bezpiecznikami w schowku ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Może być to problem któregoś z modułów.

Sprawdż błędy w inpa, dis-ie

Sprawdź czy wszystko działa prawidłowo(moduły komfortu ,świateł itd)