Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie co mogło sie zdarzyć po zatankowaniu całego baku i wjechaniu na autostradę x5 auto stanęło i nie oddała podobno ,z tego co sue teraz dowiedziałem z Niemiec uszkodziło 5 cylinder :duh:

Jakie koszty mogą byc naorawy ?

Czy lepiej wymienić silnik czy naprawiać ?

Co z pompa wtryskowa ?

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Widziałem przypadek że padły tylko wtryskiwacze, ciśnienie na listwie jest?
Opublikowano
Niewiem auto stoi w Niemczech ściągnięte z autostrady przez tel powiedziano mi ze piąty cylinder kaput :mrgreen:
Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Tylko diagnoza, tu możemy z fusów powróżyć :)
Opublikowano
Znajomemu przez pomyłkę na stacji paliw zalali benzyny. zorientował się dopiero na trasie jak samochód zaczął szarpać. Auto na lawetę i pompowanie całego układu. Zapaliło, ale długo po tej przygodzie nie pojeździł. Benzyna przedostała się do oleju i przytarł się na panewce właśnie też na jednym cylindrze. A mechanik tak chciał wymienić dla świętego spokoju jeszcze olej, ale wszystko zależy od właściciela.