Skocz do zawartości

e46 M47N wtrysk regeneracja czy nowy?

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zaczął zawieszać mi się wtrysk. Jak jeżdżę po mieście jest ok. Korekta w INPA jest na nim koło 0,7. Reszta nadrabia go. Ale jak puszczę się w trasę to po 30-40km jakby się zawiesza i robi się masakra. W INPA pokazuje wtedy koło 4,5 i chodzi na 3 gary. Żeby go odwiesić muszę przejechać po jakiejś dziurawej drodze i wszystko wraca do normy, albo zgasić i poczekać chwilkę.

I tu mam do was pytanie regenerować czy wstawiać nowy. Tematów jest o tym pełno ale większość z 2011 i raczej regeneracja nie była wtedy polecana. Jak to wygląda teraz? Cena regeneracji u mnie to max 750zł i niby wtedy cały wtrysk jest nowy. Nie wiem czy nadawany jest wtedy nowy kod IMA czy nie. Tego dowiem się we wtorek. Jest jeszcze opcja kupna nowego z IC o numerze 0 445 110 131 (identyko jaki mam) za 905 zł. Wiem że wymienia się kompletem, ale mam inne wydatki, więc chce tylko ten skopany wymienić. Reszta za dwa miechy gdzieś. Co wybrać??

Opublikowano
Skontroluj wiązkę elektryczną idącą do wtryskiwaczy. Jazda po dziurawej drodze ni jak ma się do odwieszania wtrysku :P
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Już kurde oglądałem wszystko wkoło. Po prostu zauważyłem taką prawidłowość, że po przejechaniu po jakiś wertepach, auto zaczyna chodzić normalnie. Ale czemu wiązka powodowała by tylko problemy z wtryskiem po dłuższej jeżdzie?? Jakby z nią było coś nie tak to cały czas byłaby lipa. Ogólnie nigdy to mi się nie dzieje po jeżdżeniu w mieście. Musi być trasa, nie muszę jakoś mocno cisnąć żeby usterka wystąpiła. Jak go zgaszę i od razu odpalę to nadal chodzi na trzy gary, ale problemu z odpaleniem nie ma. Jak chwilę postoi to jest już ok.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Teraz przejechałem 100km nie przekraczając 3000 obr/min i problem nie wystąpił. Wygląda że pod większym obciążeniem coś mu się zawiesza.