Skocz do zawartości

[e39 528i] Problem z automatyczną regulacją przednich lamp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem. Ostatnio zauważyłem że lampy przednie świecą za nisko. Po przekręceniu kluczyka i włączeniu świateł, reflektory wykonują ruch podstawowy jakgdyby zerowanie i nie unoszą się tak jak kiedyś. Dzisiaj udałem się na podnośnik. najpierw odłączyłem cięgno przedniego potencjometru i ruszając za jego ramie nie było reakcji reflektorów. Następnie odłączyłem kostkę przedniego potencjometru, następnie po wyłączeniu i włączeniu świateł nadal tylko podstawowy ruch w dół i w górę do pozycji zerowej i nadal nie unoszą się tak jak kiedyś. Odpiąłem kostkę tylnego i przedniego potencjometru następnie po wyłączeniu i włączeniu świateł nadal.... tak jak wyżej.

Czy ma ktoś jakiś pomysł?? Po zmierzchu nie da się jeździć. Może nie jasno wyjaśniłem to ewentualnie jakoś uzupełnię wypowiedz.

Opublikowano
Własnie zapomniałem dopisać, rusza się :/ więc chyba jest przyczyna :/ Więc jak z tyłu chwyce za żaówkę to rusza si ę razem z odbłyśnikiem. Co więc nawaliło??
Opublikowano

Regulatory lamp.

Wpisz na allegro to będziesz wiedział co kupić. A na youtube masz filmik jak je wymienić. godzina na lampę na spokojnie przy piwku i z czyszczeniem.

Nie szukaj nic elektrycznie bo na 100% masz regulatory. Koszt na lampę ok 35zł