Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam nie wiem moze ktoś juz wstawił taki temat to poprosze o link do niego ale mam problem tego typu ze gdy jade nie ważne czy silnik zimny czy ciepły przy obrotach 1.5 do 2 tyś w tym przedziale na każdym biegu słychać taki dziwny dźwięk nie wiem jak by jakiś plastik guma moze rolka ale nie jest to dźwięk metaliczny i jeśli dodaje gazu powoli on ma mniejsza intensywność a jeśli daje gazu szybciej to on jest mocniejszy zastanawia mnie te koło zamachowe co jest oblane gumą moze jakaś rolka tam drga i buczy nie wiem prosze o opinie pozdrawiam
Opublikowano
jutro nagram ten odgłos ale wydaje mi sie ze to jakas guma jakiś plastik bo zależy jak jade jak mocno dodaje gazu dziś zauważyłem ze nawet na tych obrotach jak delikatnie przyspieszam albo zwolnie tak ze spadną obroty i znowu przyśpieszam to nie ma tego barabanienia ale nagram i postaram sie poszperać pod maska może jakis plastik jest luzny albo coś takiego co barabani a jak nie to oddam do mechanika nich szuka usterki i wtedy powiem co było
Opublikowano
Zdejmij osłonę plastikowa z silnika i załóż jeszcze raz, bo często się zdarza, że źle założona tarabani i brzęczy właśnie przy takich obrotach.

-------------------

Artur

Opublikowano
TO nie osłona juz dawno mnie wnerwiała i próbowałem te gumy tam jakoś usztywnic ale no jednak musze kupic nowe oddam auto do warsztatu i jak sie dowiem co i jak to opowiem
Opublikowano
Prawdopodobnie znalazłem przyczyne buczenia raczej tak jest gdyż dzis chciałem sam sobie poszukać co to buczy zanim oddam do mechanika i podniosłem maske odpaliłem silnik chwile po chodziła i nagle dym i buczenie i jak kolega mi ją odpalał ponownie to zaobserwowałem jak rusza sie złaczka miedzy katalizatorem chyba i turbina jak sie nie myle to tam brakuje jakiejś złączki i uszczelki zeby nie uciakało nic a przy gaszeniu słuchać dzwięk kompresji z tamtego miejsca we wtorek oddam auto do mechanika i znowu bede płacił hehe :D
Opublikowano
usterka usunięta powód opaska zaciskowa na łaczeniu turbo i katalizatora rozleciałao sie i dlateg tak buczała ale juz zalatwione :D
Opublikowano
usterka usunięta powód opaska zaciskowa na łaczeniu turbo i katalizatora rozleciałao sie i dlateg tak buczała ale juz zalatwione :D

Czy możesz wrzucić zdjęcie naprawionego miejsca. Mam identyczne objaw buczenia przy 2000 obr. Z góry dzięki.

Opublikowano

Czy możesz wrzucić zdjęcie naprawionego miejsca. Mam identyczne objaw buczenia przy 2000 obr. Z góry dzięki.

tak wyglada opaska a jutro wstawie gdzie jest dokładnie pozdro

http://www.google.it/imgres?imgurl=http://static.nanodatex.com/media/66f883cf4e175ab7b68d1f695f97c950.jpg&imgrefurl=http://www.nanodatex.pl/katalizatory-fap-dpf/page-17.html&h=300&w=400&tbnid=ZVLjPVO1X9WLDM:&zoom=1&docid=bk-Gxs99Gu08GM&ei=_00pVbz1McivU9-mhDA&tbm=isch&ved=0CCgQMygJMAk

Opublikowano

Hej

Podlacze sie pod temat gdyz moja tez tak buczy to jest taki dzwiek jak zatkasz uszy i wlaczysz odkurzacz ;) taki swist/buczenie dodam ze nasila sie przy zwiekszaniu obrotow i tak samo maleje.

Dzisiaj rano naprzyklad zapalilem auto swist pochodzilo z 1min zniknol a za chwile znow sie pojawil auto stalo nie dotykalem gazu.

Ja w zeszlym tygodniu wymienilem kompresor klimatyzacji i mechanik mi powiedzial ze turbo sie konczy bo slychac jak lozyska na turbinie bucza.

Co o tym myslicie auto ma w sumie przejechane 220 000 km

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam , możliwe że mam podobny problem. Dziś zauważyłem to pierwszy raz. U mnie wygląda to w następujący sposób.

Bmw e90 320d

3/4/5 bieg przy stałych obrotach i wskazniku spalania na równo 5L auto jedzie normalnie i co jakiś czas buczy coś pod maską jakby samoistnie się obroty podnosily... Nie mam pojęcia co to jest ani jak lepiej ubrać to w słowa. Ma ktoś może jakiś pomysł ?

• 4 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 1 rok później...
Opublikowano

Zapchany kolektor dolotowy nagarem / zdemontowanac wyczyścić dokładnie, przy okazji zaślepic klapy wirowe i wyłączyć je systemowo....

Buczenie zazwyczaj pojawia sie w nowych po 100 000km ... kolektor dolotowy ma okolo 1kg syfu....

Sa filmiki w sieci