Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, to mój pierwszy post na tym forum i dopiero zaczynam przygodę z BMW . Poszukuje BMKi e90 po lifcie .

Natknąłem się na o ogłoszenie: http://otomoto.pl/bmw-318-2-0-d-nawigacja-sensor-okazja-polecam-C36469622.html

Samochód jest sprowadzony z Belgii a tablice są niemieckie , trochę dziwne ale może sprzedający kupił go w Niemczech o to nie pytałem.

Co do przebiegu jak na auto 7letnie jest dosyć niski , nie wiem czy jest to możliwe wydaje się to mało wiarygodne .

Ma może ktoś dostęp do bazy ASO aby sprawdzić po VINie ewentualne naprawy w trakcie gwarancji co za tym idzie dowiedziałbym się ile 1 właściciel robił rocznie kilometrów ?

Oto VIN: WBAVW11070A281567

Co możecie powiedzieć o tym samochodzie? Jakieś rady? Sugestie ?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Jak z Belgii to postaraj się zorganizować papiery to wtedy chyba coś będzie można znaleźć.

Ale IMO to może być wałek na VAT - auto na 99% poflotowe, poleasingowe.

O ile samo autko może być OK mechanicznie, to raczej bym stawiał na wadę prawną.

A, i +100 pkt za foty z filtrem "wyschnięte mydło"

Opublikowano

Szukaj taniej ta jest za droga :)

Spójrz na serwisy aukcyjne na zachodzie i zobacz ile Euro kosztuje taki rocznik z takim przebiegiem. Potem odpowiedz sobie na pytanie jakim cudem handlarz miał go za takie pieniądze. Chyba rekord cenowy w tym dziale za e90 LCI :D

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

Opublikowano

To nie jest auto poliftowe :nienie: :nienie:

Ktoś zwyczajnie zmienił przód

Polifta w tej cenie nawet w radomiu nie znajdziesz:P

Opublikowano

no to tył też robił w takim razie

lift E90/91 to chyba wrzesień 2008?

co tu zresztą gadać, przy tej cenie....

Opublikowano
no to tył też robił w takim razie

lift E90/91 to chyba wrzesień 2008?

co tu zresztą gadać, przy tej cenie....

Tyl także:-)

Ja zerknąłem tylko na przód i środek i innych zdjęć nie otwierałem:-)

Kolego Kanius - w tej cenie naprawdę prosisz się o kłopoty, wiec albo zwiększ budżet o conajmniej 1/3 albo pomyśl o roczniku 2005:)

Opublikowano (edytowane)

Dzięki za rady , z niektórymi mogę się zgodzić a z niektórymi niekoniecznie.

Sprawdzałem po Vinie historię i pojazd nie jest kradziony, Model: E91 318D UL - co znaczy to UL ? Data produkcji to: 28-05-2008 , teraz pytanie kiedy dokładnie wyszły wersje poliftowe ??

Data pierwszej rejestracji to 2008-06-05 - wydział komunikacji w Belgii , pojazd zarejestrowany jako osobowy na terenie Belgii, Data ostatniego wpisu w rejestrze: 2012-02-27 , Data ważności Badania technicznego na terenie Belgii" 2013-10-31 . Takie informacje uzyskałem poprzez stronę autoDNA , ewentualne naprawy na gwarancji w ASO by mi się przydały jeszcze, ma ktoś dostęp do tego ? Zmieniliście choć trochę zdanie , czy dalej odradzacie ?? Lusterka faktycznie coś nie tak bo przed liftowe są :( można to jakoś wytłumaczyć ? nie wiem może z początkiem produkcji lusterka były takie?

Edytowane przez Kanius
Opublikowano

Nie da się tego wytłumaczyć, auto powinno być przedlift a jest całe zrobione na polift. Lusterka są OK, cała reszta jest źle.

Wg. VINU przód wygląda tak:

http://www.bmwarchiv.de/images/exterieur/a281567.png

by bmwarchiv

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

Opublikowano
Przedlift kolego, tzn. ze to auto mialo zmieniony tyl i przod na nowszy, a srodek i reszta to od wersje rpzed lifitngiem.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Nie szukaj roczzika 2008 za 30k km, ponieważ nie uda Ci się niczego ładnego w tej cenie znaleźć. Minimum cena za takie auto to 37-40k km.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Może i przed lift ale po lifcie :D ja bym brał biorąc pod uwagę nawigację :D wmontowaną w szybę :P
BMW ----> Bandżo Może Wszystko
Opublikowano
Ok, a mam jeszcze 1 pytanie czy na szybach w BMW można sprawdzić rok produkcji szyby ?? i jak go odczytać ??

Nie ma roku produkcji. Mozesz tylko spr czy są oryginalne - logo bmw.

http://i.imgur.com/TJRt6Lp.jpg?1