Skocz do zawartości

f11 530xD czy jest możliwa wymiany foteli sportsize ?

kuba290.94

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ostatnio nabyłem F11 530xD z 2013r. Piękna w xDrive i posiada ona w sobie fotele sportsize i teraz pytanko czy można je wymienić na normalne ? Są strasznie nie wygodne na długie trasy... Wiem że pytanie jest głupie, ale naprawdę nie należą do komfortowych ([BAD] boli) :D

• Zasłużeni forumowicze
Tylko przy montażu komfortów będzie trochę przerabiania w aucie i dodatkowych kosztów. Jak włożysz zwykłe, to po prostu podłączasz i tyle. Usiądź w zwykłych i komfortach i porównaj czy warto.

SportsiTze "NIEWYGODNE"? O mamma mia...!

Ja z kolei uważam, że to najlepsze fotele, jakie BMW robi do F10 (poza M-kowymi, których jeszcze nie miałem przyjemności testować). Komforty są tak miękkie, że się w nich zapadam. Fakt, można sobie guziczkami popstrykać, poustawiać, zagłówek powyginać, ale to wszystko jest za MIĘKKIE. Z kolei standardowy fotel ma za krótkie podparcie pod udami i nie obejmuje tak boków pleców, jak fotele sportowe. Dodam, że ważę 77kg, więc to chyba nie moje gabaryty sprawiają, że w komfortach się zapadam? ;)

Niesamowite, jak różnie można postrzegać te same przedmioty. Tak czy siak, powodzenia w poszukiwaniach nowych stołków!

m.

Edytowane przez maciek_w

Pierwszy SUV... pierwsze V8...

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d)

• Zasłużeni forumowicze
No widzisz. A ja uważam to samo co założyciel tematu, że sportowe są kompletnie niewygodnie. Myślę, że jest to kwestia długości nóg a co za tym idzie pozycji za kierownicą. Mi się sto razy wygodniej siedzi w zwykłych niż sportowych. Komforty to już co innego. I to wbrew pozorom wg mnie czym dłuższe nogi, ale bliska pozycja za kierownicą, tym mniej wygodne są sportowe.