Skocz do zawartości

Mały tuning E46 , jak lepiej talac bokiem ?

SLU_123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , niedawno kupiłem E46 328 2000r , naprawde ładna sztuka i jestem mega zadowolony z osiagów , wgniata w fotel..wczesniej miałem Skode Octavie 1.9TDI 110km.

Zaczałem ulepczać moje BMW , zalorzyłem ładne felgi , dałem Beate na glebe , ( 2.5cm przeswitu ) , nastepnie do e46 poszly ringi , zalorzyłem sportowy tlumik PROEX oraz dodałem filtr powietrza K&N.

Wszystko pięknie ładnie , ale chciałbym zeby auto bylo bardziej skłonne do driftu ale przy tym zachowac komfort jazdy , obecnie jesli wylacze ESP da sie polatac bokiem , ale tylko na kilka sekund i auto trudno opanować , chciałbym cos zrobic zeby auto lepiej leciało bokiem , poprostu przy danym zakrecie poleciec bokiem na dłuzej.

Moge przeznaczyc na to max 5-6k , macie jakies propozycje , gdzie kupic nowa szpere czt cos takiego ? najlepiej 25%.

Witam , niedawno kupiłem E46 328 2000r , naprawde ładna sztuka i jestem mega zadowolony z osiagów , wgniata w fotel..wczesniej miałem Skode Octavie 1.9TDI 110km.

Zaczałem ulepczać moje BMW , zalorzyłem ładne felgi , dałem Beate na glebe , ( 2.5cm przeswitu ) , nastepnie do e46 poszly ringi , zalorzyłem sportowy tlumik PROEX oraz dodałem filtr powietrza K&N.

Wszystko pięknie ładnie , ale chciałbym zeby auto bylo bardziej skłonne do driftu ale przy tym zachowac komfort jazdy , obecnie jesli wylacze ESP da sie polatac bokiem , ale tylko na kilka sekund i auto trudno opanować , chciałbym cos zrobic zeby auto lepiej leciało bokiem , poprostu przy danym zakrecie poleciec bokiem na dłuzej.

Moge przeznaczyc na to max 5-6k , macie jakies propozycje , gdzie kupic nowa szpere czt cos takiego ? najlepiej 25%.

LOL. Znaczy niewiele umiesz jeszcze. Nic Ci tu nie pomoże, ani więcej mocy, ani inne cuda wianki. Ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, i jeszcze raz zaspawać dyfer.

E46 sprzed liftu? Lataj lataj bokami, zaraz napiszesz, że podłoga Ci pękła w aucie...

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Mozesz kupić dyfer uzywany ze szperą 25% od innego modelu, badz kupić dyfer od M3 ale takie coś od 2do 3 tysi :D be szpery nie masz szans na latanie bokiem musi być te 25%minimum

swoją droga w dyfrze z M3 ile jest procent szpery?bo przełożenie ma 3.62

A najtańsza opcja na "wzmocnienie" auto/zrobienie bardziej podatnego na zabawę :lol: to wybebeszenie wnętrza=odelżenie ze zbędnej masy. Jak ktoś myśli poważnie o takiej zabawie to od tego zaczyna bo to najtańsza opcja, a za sprzedane graty +coś można klatkę wspawać :lol:

• Zasłużeni forumowicze
dałem Beate na glebe , ( 2.5cm przeswitu )

chciałbym zeby auto bylo bardziej skłonne do driftu ale przy tym zachowac komfort jazdy

A ja bym chciał mieć sportowe mocne coupe ,żeby było pojemne jak combi no i tak wysokie ,żebym mógł czasem zjechać z asfaltu i zrobić rundkę po jakiś bezdrożach .

No i koniecznie jak najtańsze w utrzymaniu :duh: