Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy, czy możecie podpowiedzieć od czego ten przekaźnik ?

http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/diagram/61_3869-przekaznik-zacisku-30g-i01068/vL005572

Coś mi pobiera zaje....ście dużo prądu podczas postoju. Podłączyłem miernik i czasami spadnie do 0,02A, a czasami trzyma 0,60A bez załączonego alarmu. Sprawdzałem bezpieczniki w bagażniku i zauważyłem,że jak wyjmę ten przekaźnik to spada natężenie, a jak nawet po godzinie postoju wyjmę lub go włożę ponownie :) , to coś się odzywa pod maską ( kliknięcie) mimo, że samochód jest wyłączony. Bardzo się on grzeje.

Wiecie może jakie powinno być obciążenia podczas załączonego alarmu?

Ostatnio aku nie wytrzymał mi nawet 24h. Ładowanie ok, aku chyba przez to padł też,muszę zrobić mu test. Wstawiłem oryginał z jakim przypłynął zza wielkiej wody, ale muszę dotrzeć do tych prądów. Wymieniane były łożyska na alternatorze, i tak coś właśnie po wymianie ucieka gdzieś prąd. Może jakaś dioda walnęła? ale wtedy by było ładowanie?

Opublikowano
Qźwa, walczę od rana. Nie mogę znaleźć co za ustrojstwo pobiera prąd. Stag pobiera w stanie spoczynku 10mA, zdiagnozowane, odpięty bezpiecznik. OBD też coś bierze jakieś 40mA, wypinany bezpiecznik, ale dalej mam 50mA obciążenia. Nie wiem w jaki sposób wczoraj pokazał miernik 0,02mA poboru prądu ze wszystkim w stanie spoczynku. Dzisiaj za chiny ni jak. A ten przekaźnik, zauważyłem że strasznie długo coś trzyma i się grzeje.Po jakimś czasie już jest bez zmian z poborem prądu, jak się go wypina.Już zamówiłem na podmiankę przekaźnik, ale co jest z tym brakującym prądem. Odpiąłem już CCC i zaraz zobaczę jak z poborem.Najgorzej, że trzeba czekać prawie godzinę aż się wszystko uspokoi.
Opublikowano
:mad2: Zapomniałem że od wczoraj miałem podpiętą wtyczkę bluetooth pod gniazdo obd, stąd ten pobór prądu na obd :mad2: już mi się nie chce ponownie dziś mierzyć prądów, ale będę drążył. Może jest wszystko ok, ale aku centra futura 100Ah po 1,5 roku padła. Coś od początku była podejrzana. Z prądu jaki jest na niej 900A miernik pokazał 700A i że nie trzyma prądu. Do wymiany.