Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam .

Prosze o pomoc w sprawie mojej bmw f10 550i xdrive z amortyzatorami EDC, samochod miał małą przygode z krawężnikiem i uszkodziłem wahacze z prawej strony , po tym zdarzeniu samochod stoi mi dość wysoko a amortyzatory nie chcą sie opuścic . Po naprawie byłem już u kilku mechaników i elektroników ale nikt nie jest w stanie mi pomóc . Może ktoś z was spotkał się z tym problemem ???

Edytowane przez robertbial
Opublikowano

I nadal nie widzę pneumatyki.

Masz amory z regulacją siły tłumienia - w uproszczeniu- za pomocą elektryczności .

Raczej z wysokością nie maja wiele wspólnego. Samochód stoi na sprężynach. Gdybyś miał kombi (f11) to tył miałbyś na pneumatycznych poduszkach.

Chociaż skoro uszkodziłeś wahacze, to amory też mogłeś uszkodzić. Jeśli wahacze są pogięte to trzeba od nich zacząć naprawę. Jak uda się geometrię doprowadzić do porządku to dopiero będziesz widział czy wysokość wróciła do normy.

Opublikowano
I nadal nie widzę pneumatyki.

Masz amory z regulacją siły tłumienia - w uproszczeniu- za pomocą elektryczności .

Raczej z wysokością nie maja wiele wspólnego. Samochód stoi na sprężynach. Gdybyś miał kombi (f11) to tył miałbyś na pneumatycznych poduszkach.

Chociaż skoro uszkodziłeś wahacze, to amory też mogłeś uszkodzić. Jeśli wahacze są pogięte to trzeba od nich zacząć naprawę. Jak uda się geometrię doprowadzić do porządku to dopiero będziesz widział czy wysokość wróciła do normy.

Wszystko mam wymienione na nowe a auto nadal stoi z dużym prześwitem , geometria też jest zrobiona . Nigdy auto nie stało mi tak wysoko jak teraz wiec coś musi być z amorami

Opublikowano

Skoro sprawa jest jasna..... :P

A wogóle pracują amory? Daje się tłoczysko wcisnąć, czy są zablokowane na amen?

Jest firma, która regeneruje takie amorki - może sobie do nich zadzwoń i popytaj co się mogło stać. Może coś podpowiedzą.

www.nagengast.pl

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jaki koszt takiego amora z EDC? na początku F10 jeden kosztował 2500 zł