Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam maly problem.robilem.hamulce mialem auto na lewarku mocno na boku zrobilem.hamulec. I chcialem.odpowietrzyc hamulec i zapallem.silnik i zgasl po chwili w baku bylo 6 l paliwa .ale obnizylem.auto i zapalil ale nie mial mocy po 5 min znowu zgasl auto stalo troche pod gore i znowu auto zgaslo i i nie odpalalo zarakowalem.5 litrow i auto odpalilo odrazu .jak znowu wyjezdzilem do rezerwy auto zimne bylo ciezej odpalalo odrazu i tak falowalo na obrotach .pompa dosyc glosno pracuje .i jest taki czasem dzwiek z rana podcisnieniowy drgania wibracja zpod auta tylu ale nie moge znalesc tego dzwieku ale to tylko z rana jest.jesli nowa pompe kupic czy moze byc dobry zamiennnik ?
Opublikowano
Jeździj mistrzu dalej na żydzie, a bedziesz mial caly uklad paliwowy do wymiany, łacznie z wtryskami. Nie wiesz, ze na dnie zbiornika jest sam syf? Zalej 20l i dolej troche denaturatu zeby wyparło wode, ewentualnie preparat do wtryskow. Pojezdzij troche a pozniej do pelna zalej.
Opublikowano
czyscilem caly bak czysty zero wody w zupie zamowie nowa pompe i tyle
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na listwie wtryskowej masz zaworek tam możesz zmierzyć ciśnienie paliwa powinno być 3,5bara. Regulator jest w filtrze i od jego wymiany trzeba zacząć.

Filtr jest drogi więc czesto ludzie wsadzają tanie zamienniki i takie właśnie są problemy.

Sprawdza się tylko knecht zgodny z oryginałem ewentualnie mann inne typu filtron, alco itd powodują takie właśnie problemy w m54.

Zacznij od wymiany filtra na nowy porządny zmierz ciśnienie jak będzie za niskie wtedy trzeba zająć się pompą. Przez te dwa elementy m54 często nie trzyma mocy.

Opublikowano
Jak kupowalem auto dwa lata temu to mialem bledy na kompie pompy w baku chodzila i chodzi do tej pory ale caly czas glosniej .dobra jak mam.znalesc ten zawor i zmiezyc cisnienie w nim.
Opublikowano
By sie cos zgadzalo z tym.regulatorem w filterku paliwa bo z tamtad wlasnie jakies dziwne dzwieki chodza czasem jak wlacze zaplon to jak by taki dzwiek po podlodze calej przeszedl cisnieniowy pnelmatyczny itp ale to z rana albo jak auto postoji .wiesz mialem.filtr nowy wkladany rok temu placilem.kolo 80 funa ale jakiej firmy nie wiem
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zawór do mierzenia ciśnienia jest pod osłoną silnika na listwie wtryskowej wygląda jak wentyl w kołach.
Opublikowano
tak czy siak kupilem.nowa pompe ori i filtr paliwa ori zobaczymy po wymianie
Opublikowano
Tak mam zalane 20 l wiecej nie moge bo mam auto spasowane nadkola z oponami ze jest na styk 30 l max
Opublikowano
chcial bym zobaczyc te wasze pelne baki w autach pewnie co drogi jezdzi ma lysych kapciach i na zebraku i zgrywa nowo bogackiego .dzieki za porady
Opublikowano

Nowobogackiego? Bo jest pełny zbiornik paliwa? Proszę Cię..

Ja opony zmieniam na nowe co 4 lata. Nie kupuje używanych.

Pełny zbiornik to nie jest dla mnie oznaka bogactwa bo to jest ok 300zł

Opublikowano
chcial bym zobaczyc te wasze pelne baki w autach pewnie co drogi jezdzi ma lysych kapciach i na zebraku i zgrywa nowo bogackiego .dzieki za porady
tak dla scislosci co 2 tydz za 120 f jest tankowany i wyjezdzam do rezerwy i tankuje shella nitro pover
Opublikowano

Spokojnie chłopie...

Tylko Ci mówię zebyś nie trzymał po 5l paliwa bo to jest katowanie auta a dlaczego to robisz to mnie nie obchodzi. I jest dla mnie kalectwem auto które ma do wyjechania 20l paliwa przy spalaniu R6. Przy 30l w sumie max wypalił bym 15 bo by mi było szkoda pompy i układu zasilania paliwa nie mówiąc o wilgoci jaka się w zbiorniku zbiera przy tak pustej przestrzeni.

Opublikowano
Wymienilem pompe jest poprawa .po drogie na starej pompie powrot do baku ledwo co dawal wsadzilem nowA i odrazu powrut dawal dobrym cisnieniem.no ja rozumie ze niski poziom paliwA szkodzi pompie ale to nie byl temat w tytule czy mozna uszkodzic pompe hehe umnie w wersia export chyba ma bak kolo 90 l pod korek to 40 musze miec jak nic w baku a drogie r6 pali mi po miescie kolo 19 l .a i dzwiek ten dziwny wydobywal sie z powrotu paliwa widocznie slane cisnienie mial