Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie wielka prośba o informacje co sądzicie:

http://auta.yauto.cz/bmw-m3-competition-paket-1947818.html

Generalnie serwisowane w BMW , od początku , jednak niepokoi mnie tylko jedna sprawa, na Vin-Info pojawila mi się taka informacja po wykupieniu raportu

2014-01-06 Firma ubezpieczeniowa Zgłoszono szkodę pojazdu do firmy ubezpieczniowej. Wartość szkody oszacowano na 12828 Euro. Auto skierowano do naprawy. Wycena kosztu naprawy przekroczyła 1600 Euro.

2014-03-03 Firma ubezpieczeniowa Zgłoszono szkodę pojazdu do firmy ubezpieczniowej. Wartość szkody oszacowano na 19874 Euro. Auto skierowano do naprawy. Wycena kosztu naprawy przekroczyła 1600 Euro.

Auto mam odbierac we wtorek i troche mnie ta informacja zmroziła...

Data for vehicle identification number: WBSKG91080E855645

Model description: M3

Market: Europa

Type: KG91

E-Code: E92 (M3)

Chassis: Coupé

Steering: links

Doors: 2

Engine: S65B40O0 - 4,00l (309kW)

Drive: Heckantrieb

Transmission: manuell

Body Color: Spacegrau Metallic (A52)

Upholstery: Leder Novillo/h1 Palladiumsilber (NCH1)

Production date: 09.06.2012

Assembled in: Regensburg

Code Serienausstattung Standard Equipment

S431A

Innenspiegel automatisch abblendend Interior mirror with automatic-dip

S459A

Sitzverstellung elektrisch mit Memory Seat adjuster, electric, with memory

S502A

Scheinwerferreinigungsanlage Headlight cleaning system

S522A

Xenon-Licht Xenon Light

S534A

Klimaautomatik Automatic air conditioning

S540A

Geschwindigkeitsregelung Cruise control

S548A

Kilometertacho Kilometer-calibrated speedometer

S771A

Interieurleisten Titan Shadow

S775A

Dachhimmel anthrazit Headlining anthracite

S851A

Sprachversion deutsch Language version German

Code Sonderausstattung Optional Equipment

S161A

Abgasnorm EU5 Emissions standard EU5

S1CAA

Selektion COP relevanter Fahrzeuge Selection of COP relevant vehicles

S1CBA

CO2 Umfang CO2 package

S1CCA

Auto Start Stop Funktion Auto start/stop function

S1CDA

Brake Energy Regeneration Brake Energy Regeneration

S223A

Elektronische Dämpfer Control (EDC) Electronic Damper Control (EDC)

S230A

Zusatzumfang EU-spezifisch Extra package, EU-specific

S2MDA

M Drive M Drive

S2MKA

M Doppelkupplungsgetriebe mit Drivelogic M double-clutch transmiss. w/Drivelogic

S302A

Alarmanlage Alarm system

S313A

Aussenspiegel Anklappfunktion Fold-in outside mirror

S320A

Entfall Modellschriftzug Deleted, model lettering

S322A

Komfortzugang Comfort access

S423A

Fussmatten Velours Floor mats, velours

S428A

Warndreieck und Verbandstasche Warning triangle and first aid kit

S441A

Raucherpaket Smoker package

S464A

Skisack Ski bag

S493A

Ablagenpaket Storage compartment package

S494A

Sitzheizung Fahrer/Beifahrer Seat heating driver/passenger

S4AEA

Armauflage vorn verschiebbar Armrest front, retractable

S508A

Park Distance Control (PDC) Park Distance Control (PDC)

S521A

Regensensor Rain sensor

S524A

Adaptives Kurvenlicht Adaptive Headlights

S563A

Lichtpaket Light package

S5ACA

Fernlichtassistent High-beam assistant

S609A

Navigationssystem Professional Navigation system Professional

S612A

BMW Assist BMW Assist

S614A

Internet Vorbereitung Internet, preparations

S615A

Erweiterte BMW Online Information Expanded BMW Online Information

S616A

BMW Online BMW Online

S620A

Spracheingabe Voice control

S633A

Vorbereitung Handy Business Preparation, mobile phone, Business

S688A

HARMAN/KARDON SURROUND SOUND SYSTEM HARMAN/KARDON SURROUND SOUND SYSTEM

S698A

Area-Code 2 für DVD Area-Code 2 for DVD

S6AAA

BMW TeleServices BMW TeleServices

S6ABA

Steuerung Teleservices Control for Teleservices

S6FLA

USB-/Audio-Schnittstelle USB/Audio interface

S6NFA

Musik-Schnittstelle für Smartphone Music interface for Smartphone

S6NRA

Apps Apps

S6VCA

Steuerung Combox Control for Combox

P7KBA

Navigationspaket Professional Navigation package 'Professional'

S7MAA

Competition Paket

L801A

Länderausführung Deutschland National Version Germany

S879A

Bordliteratur deutsch On-board vehicle literature German

S8SCA

Freischaltung Telematik länderspez. Telematics access request,country-spec.

S8SPA

Steuerung COP Control unit COP

S8TNA

Tagfahrlicht über Lichtmenü

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak to odbierasz? To nie sprawdzałeś jej? Kupujesz w ciemno M3? :shock:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Masz into o szkodach w jakich auto brało udział tylko teraz trzeba sprawdzić dokładnie jakie szkody powstały co by nie okazało się że jest z trzech składana
Opublikowano

Może poprzednik ładne siano powyciągał z niej - bo to widać i teraz pcha szpachlówkę.

Zapytam jak poprzednik - sprawdzałeś ją w aso ? widziałeś już na żywo ?

Za przeszło 80 i 50 to raczej nie ocierka pod marketem.

Opublikowano
Obsługuje mnie salon w Cz ktory zajmuje sie sportowymi samochodami (dodatkowo ASO AUDI/VW), braliśmy od nich juz RSy, Panamery itd. twierdzą ze wszystko OK, tylko lakierowany błotnik. Generalnie mam zarezerwowane i moge je odebrac we wtorek chyba ze byloby coś jeszcze nie tak. Zacząłem wyjątkowo sam grzebać w internecie i się zdziwilem...po prostu nie opłaca im się mnie oszukiwać, przez wzgledy handlowe.
Opublikowano
Jak pewnie się domyślasz błotnik to mało trochę na szkodę za 130-140 tyś zł łącznie i to niezbyt długim od siebie czasie.
Opublikowano

dlatego pytanie na ile to prawda :

a) w salonie

b) w systemie

jego cena nie jest zbyt atrakcyjna wiec mam kilka niewiadomych

Opublikowano

Sprawdzić w aso w historii co było robione i sam samochód - ile części malowanych a jak nie to z ilu pod kolor poskładanych.

No i samą konstrukcję - ja bym jeszcze wrzucił żeby punkty geometrii sprawdzić.

Nikt przecież takim samochodem zamulać nie będzie.

Opublikowano
Twierdzisz że, nie warto im oszukiwać ze względów handlowych, a jednak w tym przypadku to robią. Nie wierzę, żeby nie wiedzieli o tym o czym ty teraz. Ciekawe co z poprzednimi autami, które od nich kupiłeś.
Opublikowano

Jeśli tak jest to skonczy się wiadomo jak, mimo wszystko nie chce mi się w to wierzyć bo to renomowany salon...z samochodami nie ma żadnych problemów.

Może ktoś z forum ma czas odpłatnie wybrać sie ze mną we wtorek do Ostrawy ? :)

Opublikowano
Taka furę sprawdzał bym tylko za 800 zł w aso bmw :cool2: nie potrzeba nikogo fatygować .
Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano
Szkoda że, jednak nie weryfikujesz tych samochodów. Teraz oszuści występują w garniturach i z uśmiechem walą ludzi na kasę. Ja myślę że, minimum ograniczonego zaufania, powinno być w dzisiejszych czasach wkalkulowane we wszystko co robisz.
Opublikowano
Podszedlem do tego widocznie zbyt emocjonalnie i szbyko. Na szczescie zdazylem sie zorientowac i poradzic Was! Mam jednak nadzieje, ze wszystko sie wyjasni pozytywnie. Orientujecie sie czy taki przeglad w ASO Katowickim jestem w stanie umowic z dnia na dzien?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

kolego dosyć duża kwota jeśli chodzi o naprawę i mała jeżeli było to robione w aso, jeśli w czymś Ci to pomoże to moją szkoda kosztowała 110tyś, weź pod uwagę że uderzenie dołem i uszkodzenie miski silnika to kosz wymiany silnika +/- 130tys

http://ap-oil.pl/allegro/allegro_graphics/m3e92/11.jpg

Opublikowano
Szkoda że, jednak nie weryfikujesz tych samochodów. Teraz oszuści występują w garniturach i z uśmiechem walą ludzi na kasę. Ja myślę że, minimum ograniczonego zaufania, powinno być w dzisiejszych czasach wkalkulowane we wszystko co robisz.

W telewizji leci Turbo kamera pooglądaj to zobaczysz co wyprawiają cwaniaczki z salonów

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Gorkik 110tys przy takiej szkodzie? Co oni wymienili cala cwiare i boczne poszycie?

A i tak jak dla mnie kwota za duza nie wiem skąd zię wzięły tak astronomiczne koszty.

Co do tego auta z tematu sprawdz historie serwisowa bedziesz wiedzial co bylo wymieniane wątpię,żeby ktoś to robił poza aso ale auto jest drogie i jezeli te wpisy z ubezpieczenia to prawda zrezygnował bym od razu w tej kwocie kupisz auto bez przygód.

Opublikowano

W telewizji leci Turbo kamera pooglądaj to zobaczysz co wyprawiają cwaniaczki z salonów

Oczywiście że wiem co wyprawiają. Teraz sprzedaż nowych samochodów to 25-30% a trzeba utrzymać te gmachy ze szkła i aluminium i pracowników też. 50% mają z serwisu a 20-25% z różnych innych "fuch" i sprzedaży używanych aut, :D

Opublikowano
Ja musiałem czekać 1,5 tygodnia na wizytę w ASO w Katowicach do Bawarii. Oczywiście sprawdzałem auto, z dnia na dzień nie ma szans.
Opublikowano
Podszedlem do tego widocznie zbyt emocjonalnie i szbyko. Na szczescie zdazylem sie zorientowac i poradzic Was! Mam jednak nadzieje, ze wszystko sie wyjasni pozytywnie. Orientujecie sie czy taki przeglad w ASO Katowickim jestem w stanie umowic z dnia na dzien?

Niestety dzisiaj jadę do Niemiec bo załatwił bym ci sprawdzenie z dnia na dzien w aso bawaria MOTORS Katowice .

A moze u sikory ? W mikolowue czy Bielsku oni maja chyba mniej pracy niz Katowice .

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Gorkik 110tys przy takiej szkodzie? Co oni wymienili cala cwiare i boczne poszycie?

A i tak jak dla mnie kwota za duza nie wiem skąd zię wzięły tak astronomiczne koszty.

Co do tego auta z tematu sprawdz historie serwisowa bedziesz wiedzial co bylo wymieniane wątpię,żeby ktoś to robił poza aso ale auto jest drogie i jezeli te wpisy z ubezpieczenia to prawda zrezygnował bym od razu w tej kwocie kupisz auto bez przygód.[/quot

z droższych rzeczy, ksenon, pompa ABS, serwo, maglownica, amortyzatory EDC, maska, dwa błotniki, drzwi, piasta cała masa plastików i plasticzków + robota 300zł/h robili ją niecałe 3 miesiące

Opublikowano
Bede dzwonil od rana do nich. Sprawą zajmuje sie juz wlasciciel salonu, rano mam dostac pelny raport na ten temat. Chyba sie jednkak przejeli...tym fuck upem...dzieki Panowie za informacje. Rozumiem , ze ASO bedzie w stanie mi jasno okreslic czy brac czy nie ?