Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam tak jak w temacie od jakiegos czasu mryga mi kontrolka abs, na poczatku myślalem ze to przez ukrecona srubke trzymajaca czujnik w wyniku czego sie przestawia. Wczoraj zakupilem nowy czujnik ATE przykrecilem do zwrotnicy i dalej mryga jednak abs działa
Opublikowano

Większe zainteresowanie byłoby gdyby każdy zakładający temat znał regulamin i wiedział jak ma wyglądać nazwa tematu.

Link, bo wątpię, że szukałeś coś na ten temat.

https://www.google.pl/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=bmw+e46+migaj%C4%85ca+kontrolka+abs&spell=1

Opublikowano
Tak się składa że szukałem i nie znalazłem moich objawów mi tylko i wylacznie mryga kontrolka ABS nic wiecej zaden reczny czy ASC ogolnie to jest tak ze po przekręceniu zaplonu wszystkie kontrolki ladnie gasna i po ok 2s ABS mryga
Opublikowano
Czy to się stało z dnia na dzień? Czy jak kupiłeś auto juz tak było? Ogólnie w jakiej okoliczności zaczęło pierwszy raz mrygac, i czy komp coś pokazuje??
Opublikowano
Wszystko zaczelo sie od peknietej srubki ktora trzyma czujnik na poczatku wywalal blad wszystkich systemu poniewaz wyskakiwal z gniazda zwrotnicy, ponownie go wciskalem i gralo. Az pewnego dnia odpalam auto a tu kontrolka mryga.
Opublikowano
Stary czujnik mógł być sprawny! Podstawa to diagnostyka komputerem: czy są błędy odnośnie niepodłączenia czujnik (może nie łączy wtyczka lub któryś przewód urwał się wewnątrz izolacji), a druga rzecz to sprawdzenie prędkości obrotowej kół w jeździe na wprost czy pokazują taką sama wartość ;)
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Moze byc to takze zwarcie lub przerwa gdzies w obwodzie/ zasniedziale styki. Widze ze koledze na postoju tez mryga wiec proponuje sprawdzic obwód czujnika. Dodam ze w fordzie mialem podobnie i okazalo sie ze czujniki byly sprawne a uszczerbiony byl wieniec od abs
Opublikowano

Jakies bledy na kompie pokazuje?? Czy ten abs wogole dziala?

Przypuszczam ze pada ci sterownik abs

opcja 2 na wykonczeniu jest ktorens z czujnikow

opcja 3 moze czujki sa zanieczyszczone sprawdz wszystkie

Opublikowano

sprawdz kable przy czujnikach oraz kostki ew. wyczysc kostki tak samo przy pompie abs obczaj wtyczke. Proponije jeszcze sprawdzic czujnik pod pedalem hamulca.

Czy stalo sie to nagle czy po jakiejs naprawie przy ukladzie hamulcowym?