Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, że istnieje opcja szukaj ale gdybym znalazł odpowiedź to nie byłoby tego tematu.

Opis problemu: Samochód kupiony 2tyg. temu.

BMW 320d 98" 230 tyś. przebiegu wstawiony cały układ wydechowy HJS razem z katalizatorem i z DPF tylko dziwne, że DPF nie ma żadnego czujnika ani nic przy sobie ale Niemiec dostał nalepkę na szybę EURO4. Wymienione węże podciśnień na silikony, wymienione elektrozawory przy EGR i przy turbinie, wymienione przelewy, filtr paliwa i powietrza, poprzedni właściciel wymienił również przepływomierz na nowy oryginalny.

Problem:

Samochód ma dość kiepską reakcje na pedał gazu ale to jeszcze nic podczas jazdy pierwszy i drugi bieg ok natomiast na trzecim między 2000 a 2500 samochód nie jedzie coś go dusi, trzyma. Parametry podczas jazdy są dobre sprawdzane razem z kolegą Yoshimura01 dla którego również wielkie podziękowania za czas i pomoc. Nie wiem już czego się czepić. Wszystkie te czynności wyżej opisane nie były robione na raz tylko stopniowo i po każdej coś się poprawiało ale na chwilę. Kolejnym problemem, który może być powiązany z moim problemem może być to, że z samochodu wydobywa się czysta ropa i osiada na misce olejowej. Nie mogę znaleźć źródła tego wycieku obawiam się że może to być z pompy bo po tej stronie leci.

Na chwile obecną rozkładam ręce. Mam nadzieję, że coś wymyślicie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak Yoshimura01 nie doszedł do przyczyny to ciężko będzie tu ustalić coś :? nie podoba mi się tylko ten dpf i euro4 w m47..spróbuj skontaktować się z TC, zajmuje się naprawą pomp vp44.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Sprawdziłeś czy masz zrobioną adaptację przepływomierza ? po wymianie z tego starego trzeba koniecznie to zrobić, u mnie też był problem z mocą i przyczyną właśnie był brak adaptacji.