Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hej, własnie zauważyłem ze w moim nowo nabytym BMW jest rozerwana w jedyny miejscu uszczelka drzwi kierowcy (ktoś musiał d.. zawadzić.. ) wyrwa jest dosyć spora ale koszt uszczelki stosunkowo nie duży to chętnie bym ją wymienił, i tu pytanie.. jak to zrobić, może ktoś z Was już u siebie demontował i rzuci garść porad od czego zacząć, prosto się to robi czy raczej dać komuś żeby wymienił ?
Opublikowano
Kolego, a zarzucisz linkiem do tej uszczelki? Albo podasz jakiś nr części? Nie mogę tego znaleźć, a moja też jest naruszona szorstkim niemieckim tyłkiem :)
Opublikowano

Jasne :)

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=UD71&mospid=50142&btnr=41_1635&hg=41&fg=40

Wydaje mi się ze to ta cześć 51727159211

Używki na allegro po 50 ale od "złomiarzy" bez obejrzenia części naocznie to odradzam, mam trochę złych doświadczeń z nimi, ich rozumienie pojęcia "stan bardzo dobry" jest bardzo bardzo szerokie.

Teraz tylko przydało by się jakaś instrukcja jak ją wymienić żeby nic nie połamać.

Opublikowano
Witam mam podobny problem z uszczelka i jeszcze z przodu od strony pasażera w drzwiach na samym dole musze wymienić taka czarna uszczelkę. Ktoś coś wie jak to zrobic ??
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Ja uszczelki kupowałbym nowe i dołożył to parę złotych. Nowa Guma nie jest wysuszona, sparciała i pracuje cicho! a odgłosy starej uszczelki są bardzo wkur****jące uwierzcie! a bedąc na forum chyba znacie wady jedynek i wiecie że trzeszczące uszczelki to problem każdej jedynki;-)

Pokonując granice własnej wytrzymałości,

Wznosisz się na wyżyny własnych umiejętności,

Bo to życie oferuje nam dziś wiele możliwości,

A ty łap los w swoje ręce nadal bądź duchowo mocny!

P.S Ryszard Andrzejewski (PEJA)

Opublikowano

Ktorego progu?

Przedniego wystarczy pociagnac a z tylnego trzeba zdjac nit rozprezny(pod kanapa) i dopiero pociagnac.

Wymienialem wszystkie uszczelki w swojej jakies 2 msc temu i polecam.

MADE IN PRL
Opublikowano

Mnie też dopadło to trzeszczenie:/

Wymieniamy osłony krawędzi drzwi i uszczelkę pokrywy bagażnika, czy coś jeszcze?

przód 51727159211

tył 51727159212

klapa 51717144839

Opublikowano
ja do trzeszczących uszczelek używam kremu NIVEA wystarcza na cały rok a nawet dłuzej;-)

Pokonując granice własnej wytrzymałości,

Wznosisz się na wyżyny własnych umiejętności,

Bo to życie oferuje nam dziś wiele możliwości,

A ty łap los w swoje ręce nadal bądź duchowo mocny!

P.S Ryszard Andrzejewski (PEJA)

Opublikowano

A jaką masz zawiechę? Im sztywniejszy samochód, tym więcej wibracji przenoszonych jest na nadwozie. U mnie S226A i wazelina techniczna (obficie nałożona) starcza na jakieś 1000km/ kilka tygodni.

Myślę, że wazelina/krem jest dobra jako środek tymczasowy. Jeśli uszczelki są sparciałe ("przyklapnięte" u mnie), to trzeszczenie szybko powróci.

Dobrym sposobem na ocenę stanu uszczelek może być też dźwięk przy zamykaniu drzwi. Jeśli jest "głuchy", to uszczelki w normie. Jeśli przechodzi w trzask, to wiadomo o co chodzi :)