Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jednak problem nadal trwa .Doszlo do tego ze nie bylo jazdy wcale ,chwila jazdy i zaplon wywalalo cyl.6 ,po calkowitym odpieciu gazu jest dobrze nic nie wywalalo ,auto gania az milo ,ale dzisiaj pojechalem na parking sprawdzic ,dostal ostro i za pare chwil wypadl zaplon . Z gazem jade robic porzadek w poniedzialek .

Odma zmieniona , kompresja wporzadku ,swiece zmienione ,cewki przekladane ,bledu czujnika walka rozrzadu nie ma ( na starym czujniku) .

Zostaje mi ECU lub czujnik spalania stukowego ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czujnika stukowego nie zmienailem ,rozwiazalem wczesniej problem .U mnie rozwiazaniem problemu wypadania zaplonu okazala sie kalibracja komputera instalacji gazowej ,jest nowa i po 5k kilometrow wymagala kalibracji , ujmujac krotko zaczalem to robic od dupy strony .

Wymienialem czujnik walka rozrzadu od strony wylotowej ,na dwoch innych tez byl blad ,odeslalem i kupilem spray do czyszczenia stykow elektrycznych , psiknalem na wtyczke , zalozylem swoj czujnik i smiga .

Ale z mojej zabawy z wypadaniem zaplonu dowiedzialem sie ze moze to byc drobnostka ale czesto jest ciezko dojsc co jest przyczyna .

Trzeba sprawdzic cewki ,swiece ,przewody ,wtyczki /wiazka od wtryskow czy dobrze siedza , moze byc walniety komputer i podaje zle parametry wtrysku paliwa , cisnienie na tlokach ,czujniki , odma , a przedewszystkim szczelnosc ukladu dolotowego ,wszystkie gumy ,z tego co sie dowiedzialem ,silniki bmw bardzo nie lubieja nieszczelnosci i tez moga sie cuda dziac .

Jesli auto jest z gazem ,trzeba calkowicie odlaczyc go ,zeby sprawdzic czy to nie jest wina wlasnie gazu . Tylko nie przelaczenie przyciskiem b/g na benzyne ,lecz calkowite odlaczenie wiazki gazu od wtryskow i podlaczenie samej wiazki od benzyny .