Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Napisz do kolegi TC, zajmuje się naprawą pomp i ma pojęcie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
kolego maniek kto to jest TC? byłem dziś podpiąć do kompa i zero błędów. ale patrząc na parametry widać że w momencie odpalania nie zmienia się kont wtrysku :shock: tzn zaciera się tłoczek? jak już chodziła to normalne parametry były... ale w momencie odpalania nic. kont 0 stopni. Czy można to jakos przestawić?
Opublikowano

wchodzisz tutaj search.php

i w polu wyszukania użytkownika/forumowicza wpisujesz TC

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
ok. a co myślicie o tym co napisałem? Jeszcze jedna rzecz; jak uto sie nie dogrzewa najbardziej w trasie i jeszcze włącze ogrzewanie to bardziej spada temperatura tzn że termostat?? druga rzecz to jak przeglądam na konsoli temp na zewnątrz zegarek itd to pokazuje mi ciągle jakąś temp 47 F co to jest? temperatura silnika??w fahrenheit ? i ciągle ta sama? może to ma wpływ na te odpalanie??
Opublikowano

TO POST Z INNEGO FORUM; TEN SAM PROBLEM

Mam podobny problem auto jeśli stoi dłużej niż 2h ma problem z odpaleniem na ciepłym, jeśli stoi cała noc nie widzę problemu pali od strzała.

Czasem podczas trudnego odpalania puści biały dym.

Co zaobserwowałem w kabinie puk jakiegoś przekaźnika przy kierownicy jeśli puknie auto odpali bez problemu jak nie ma "puk" jest problem ....

okolice prawej strony obok kierownicy.

Pompa była po regeneracji wtryski podobno sprawdzane pompa w baku wymieniona przelewy także wymieniłem.

A pod PC nie wyświetla się błąd.

A TU DRUGI; Mam podobny problem.E46 320D 136ps niedawno padła mi niestety pompa wtryskowa. Została zregenerowana koszt (2500pln z robocizną :/ ).

Niestety samochodem się nie nacieszyłem za długo bo raptem 3 dni.

Objaw mianowicie taki:

- samochodzik niestety jeszcze pod chmurką stoi więc silnik zimny.

- rano bez problemu na dotyk odpalił. trasa 2-3km.

- zaparkowałem zgasiłem samochód stal jakąś godzinę.

- wsiadam chce odpalić kręcę nic. kręcę tak jeszcze 5 razy i nic powoli aku mi odmawiał posłuszeństwa wiec dałem spokój.

-telefon do mechanika który robił mi pompę że mam awarie i samochód nie odpala a że to była niedziela to samochód niestety musiałem odholować do domu i w poniedziałek dać z powrotem do mechanika.

- poniedziałek mechanik przyjechał wziął samochód na hol i do warsztatu. Nie minęło 5 min i przyjeżdża moim samochodem oznajmiając mi że samochód odpalił na dotyk. Ale powiedział że go weźmie i sprawdzi na kompie co jest nie tak.

- Zapewniał mnie na 100% że pompa sprawna że komputer pokazuje wszystkie parametry i że kąty są poprawne. Trzymał mi samochód tydzień i nic nie wskórał stwierdził że to może być przepływka albo czujnik dawki paliwa uszkodzony. Był u jakiegoś elektryka nic nie zdziałał był u jakiegoś speca podobno który mu właśnie powiedział o przepływce. Ale nie sprawdził bo przepływomierz trzeba zaprogramować a to tylko ASO.

- Zaznaczam że samochód odpala i jeździ tylko na ciepłym nie chce odpalić...

Opublikowano
Witam. powracam do tematu. w poniedziałek odstawiam auto do mechanika( bardzo dobrego) ale zastanawia mnie dlaczego po jeździe jak zejdzie wskazówka do niebieskiego pola to trzeba ją długo kręcić??? po nocy jak stoi to przeważnie dobrze odpala,ale np. dzisiaj trochę gorzej. Zauważyłem że jak przekręciłem kluczyk w pozycje nr 2 to wskazówka od temp nie leżała na samym dole... Ogólnie trochę długo nagrzewa mi się samochód,w trasie nie chce dojść do pionu ,jak włączę ogrzewanie to wogóle spada temp. termostat?? jak ostatnio było ciepło tzn. 20 stopni w dzień to na trasie już doszła do pionu temp. W innych autach jak tak miałem, nawet w e36 to był winny termostat. Ale tu jest jeszcze ten podgrzewacz płynu. Czy to on może być winny? Jak jest np zimno rano i włącze ogrzewanie to obroty rosną, jak wyłącze to spadają tzn że chyba działa tak? bardzo proszę o podpowiedzi.. Nie chce zakładać kolejnych tematów.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie musisz zakładać tematu tylko wystarczy poszukać..wielokrotnie omawiane..termostat do wymiany.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
do pierwszej kreski w miare idzie szybko. potem długo a w trasie wogóle.. który termostat?
Opublikowano
Główny termostat nie trzyma.

Potrzebujesz klucza do blokowania wału korbowego M47 / M47N... mam taki! NOWA CENA 120zł!

Amsoil AFL + Archoil AR9200

Opublikowano
dzięki kolego.. w poniedziałek odstawiam auto.. jak się wyjaśni co było przyczyną odpalania złego to dam znać..
Opublikowano
witam. przytarty tłoczek w pompie tj. przyczyna.. po naprawie chętnie sprzedam. ogólnie auto w fajnym stanie,wszystko sprawne. chętni na pw
Opublikowano
Nie..dlaczego niby..? poprostu miałem japońca i kupiłem to i na dziendobry mam jej dość...
Opublikowano
poza tym ja nigdy nie sprzedałem nikomu samochodu z wadą ukrytą. A mi niestety sprzedali... ale zawsze mówie że zło i tak wroci do takich ludzi..
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
witam. autko odebrane. teraz jest wszystko wporządku. winny był przytarty tłoczek ale też zajechał sięod tego kręcenia rozrusznik... jak ktoś chce to moge dać namiary na super doświadczonego mechanika w pomorskim. facet robi takie żeczy że nawet porządne serwisy sobie nie radziły..