Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Otoz w moim BMW X3 2.0d e83 z 2005 roku zaszla potrzeba wymiany czujnika ABS w prawym tylnym kole. Po oględzinach okazało się ze powodem uszkodzenia czujnika ABS jest tracy o niego pierscien ABS. Wyciagnieta została polos. Po sciagnieciu pierścienia ABS z przegubu posypala się rdza grubości około 3 mm.Teraz przy probie ponownego zalozenia pierścienia jest duzy luz. Moje pytanie, czy jest możliwość kupienia samego przegubu zew. wraz z pierścieniem? Czy jestem zmuszony do poszukiwania używanej kompletnej polosi lub tez kupna nowej z serwisu BMW za kolosalne pieniądze? Prosilbym o odpowiedz osob które przerabialy ten temat w swoim BMW.
Opublikowano

O ile rozumiem to pierścień jest za luzny i nie trzyma się na przegubie .

Miałem taką sytuację w innym samochodzie okazało się że pierścień był pęknięty sprawdz u ciebie bo co jest powodem tego luzu normalnie zakładany jest na wcisk ,

są do kupienia same pierścienie . Do mojego nie było rozmiaru więc pojechałem do spawacza i zapunktował mi ten pierścień problem polegał że pierścień byl wykonany z materiału który się ciężko spawa ale jakoś dało radę i bylo O.K.

Opublikowano
U mnie problemem jest to ze rdza która sie posypała była pod pierścieniem. To nie pierścień zardzewiał, a miejsce na przegubie zew. w którym umiejscowiony jest pierścień. Nowe pierścienie nie pomogą ponieważ teraz jest mniejsza średnica na przegubie.
  • 1 rok później...
Opublikowano
Może ktoś wie jaka srednice wewnetrzna ma pierscien abs tyl do bmw x3 2.0d 2005 ?

Ilość zębów: 48

Szerokość [mm]: 13,1

średnica wewnętrzna [mm]: 79

średnica zewnętrzna [mm]: 83

Strona zabudowy: tylna oś po obydwu stronach

Jednostka pakowania: 1

Ilość w jednostce pakowania: 1

http://allegro.pl/show_item.php?item=6630601629

tu masz gościa z takim ringiem za 4 dychy