Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam w planach przerobienie szum manualnych na elektryczne. Chce to zrobić bez przekaźników tzn. na tych przełącznikach z białymi wtyczkami co były montowane w szyberdachach w starszej wersji. mam kilka pytań a mianowicie czy podnośnik podpasuje od sedana (sam posiadam compacta). Czy czekają mnie jakieś niespodzianki przy ustawianiu szyby przy wymianie podnośnika? Macie jakieś rady wskazówki itp.

Z góry dzięki za odpowiedź.

A swoją drogą trochę to dziwne szyberdach i lusterka mam el. a szyby na korbkę xD

Opublikowano

Mam radę: zrób jak w oryginale lub chociaż podobnie

nie wiem o jakich przełącznikach mówisz, ale robienie bez przekaźników to kiepski pomysł

urządzenia takie jak szyby elektryczne potrzebują duży prąd, ich zasilanie idzie na grubych kablach.

Przyciski natomiast są cieniutkich kablach, dlatego puszczanie tego w ten sposób nie jest dobrym pomysłem.

Moje uwagi są ogólne, robiłem szyby w innych autach, w e36 nie, ale pewnie jest podobnie.

E36/Compact to pospolite auto. Poszukaj sobie auta na części, zadzwoń spytaj się ile za komplet i jedź sam wymontować!

To co czasami handlarze potrafią zrobić przerasta wszelkie pojęcie. Dlatego lepiej umówić się ze sam wykręcisz, albo będziesz przy tym.

Od razu możesz sobie boczki kupić po elektrykę.

Opublikowano
Właśnie chce to zrobić na tych wysokoprądowych przełącznikach bez nasienia sie z przekaźnikami, mam tak zrobiony szyberdach i hula bez problemu tylko czy przy wymianie podnośnika trzeba pamiętać o czymś szczególnym itp