Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przesiadłem się ostatnio z E91 LCI (standardowe relingi) na F11 już z tymi płaskimi relingami flat. Przyszło mi założyć bagażnik jakiego używałem do E91 i zacząłem się zastanawiać czy aby do tych płaskich relingów powinien być inny bagażnik (belki). Mam belki firmy mont blanc. Nie zauważyłem nigdzie przy aktualnych bagażnikach aby było to jakoś rozgraniczane.

Martwi mnie jednak to że stary reling był obejmowany cały przez łapy bagażnika, tutaj nie jest obejmowany lecz na nim zaciskany więc pomiędzy relingiem (nad relingiem) a bagażnikiem powstaje pusta przestrzeń.

Orientowaliście się może w temacie czy są specjalne belki pod ten model relingów czy to jednak standardowe pasują?

Pozdrawiam

Opublikowano
Zapewne są specjalne do F11 jeśli chodzi o ASO ale czy inni producenci też produkują specjalne bagażniki pod flaty? Nie tylko w F11 są już flaty ale w sumie w całej gamie BMW
Opublikowano

Do nowych modeli są belki dedykowane i pasują tylko do np f11, f25 itd.

Oryginał na ebay.de kosztuje max 150€ z przesyłką do polski.

Jest taniej niż w polskim serwisie o jakieś 50€