Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Napisalem do centrum-bmw w krakowie z zapytaniem ile kosztuje wymiana oleju w skrzyni.

Odpowiedz : "(...) Wymiana oleju Dynamiczna ( olej, plyn do płukania skrzyni misa olejowa z filtrem + wymiana ) w granicach 2400 zł (...) "

Serio? Tyle kosztuje?

Pozdrawiam

Pawel

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Panowie, a jak rozpoznać jaka miska olejowa, bo zauważyłem że jest ich parę typów?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Panowie. Jestem po wymianie oleju i tłoczków z płytą separatora+ adaptacja. Koszt z oryginalnym olejem ZF 1800zł (sama wymiana oleju, z częściami i olejem 950-1150zł) i niecałe 3 godziny czekania! :D Gdzie? Legionowo! Polecam! Warsztacik mały przy Warszawskiej 121, mały ale Panowie naprawdę ogarnięci. Szybko, sprawnie na pytania odpowiadają, szczególnie Pan Adam (chyba dobrze dosłyszałem?). Do tego sprawdzili jeszcze błędy, wyjaśnili co i jak. Na pewno wrócę, choć mam trochę kilometrów! POLECAM! :cool2:
  • 2 lata później...
Opublikowano
Panowie temat trochę stary ale mam pytanie czy trzeba zrobić dynamiczną wymianę żeby cały olej wymienić czy tradycyjna metoda wystarczy żeby wymienić całość oleju w skrzyni?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

Czyli wymiana oleju wraz z miską ok 1000 jak pisał ArtPol74? Czy 1600 jak pisal dziqsek?

Opublikowano
Ja napisałem ile zapłaciłem :D I dlatego poleciłem Legionowo. :cool2:
Opublikowano

Robiłem w zeszłym tygodniu w Toruniu.

Olej ZF i filtr ZF kupiłem sam - 1000 zł

Wymiana 450 zł

W 8 biegowej ZF przy normalnej wymianie schodzi podobno 3,5litra oleju więc taki serwis nie ma sensu. Pozostaje tylko dynamiczna.