Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Na wstępie chciałbym poprosić o wyrozumiałość - mój pierwszy post.

Otóż mam w mojej F25 nawigację bussines z wyświetlaczem 6,5". Chciałbym wymienić na 8,8".

Czy można wymienić sam wyświetlacz/monitor nawigacji ?

Czy będzie kompatybilny z pozostałymi podzespołami ? Jeśli nie to jakie komponenty należy wymienić przy takim upgradzie.

Pozdrawiam

• Moderatorzy
Opublikowano
Trzeba też wymienić nawigację, ramkę nawigacji, maskownice dolną, kupić kody w ASO (lub chiński emulator) kodować do auta.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Koszt kolo11000zl kolega z forum ppmax robi.
Opublikowano
Witam

Na wstępie chciałbym poprosić o wyrozumiałość - mój pierwszy post.

Otóż mam w mojej F25 nawigację bussines z wyświetlaczem 6,5". Chciałbym wymienić na 8,8".

Czy można wymienić sam wyświetlacz/monitor nawigacji ?

Czy będzie kompatybilny z pozostałymi podzespołami ? Jeśli nie to jakie komponenty należy wymienić przy takim upgradzie.

Pozdrawiam

podsumowując, bez wymiany nawigacji business na wersję professional nie ma takiej możliwości...ekran 6.5'' ma inną rozdzielczość w porównaniu do 8.8" i po podłączeniu pod infrastrukturę 6.5" nie będzie działał poprawnie (wyświetlany obraz będzie podzielony na 4 mniejsze).

dodatkowo do tego co koledzy wyżej napisali, będziesz musiał wymienić zegary na te z 5.2" wyświetlaczem LCD...jeżeli twoje F25 posiada wersję basic (analogowy wskaźnik chwilowego zużycia paliwa)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Musisz "wszystko" wyrzucić - stary wyświetlacz, navi, ramki, od biedy zegary mogą zostać, choć stracisz info o drodze między zegarami... powiem szczerze, jakbym był tobą to bym się nie porywał na to... ja nie miałem navi to to doposażyłem auto w Navi professional za ~8k PLN - mam bez emu / zakodowaną pod VIN.

Będziesz Miał Wydatki

http://www.motostat.pl/user_images/40716/icon1.png

BavarianVIN: WODZIKZ68FST

• Moderatorzy
Opublikowano
Jeśli ma małą nawi to zegary raczej ma ok. a gdybyś musiał wywalić zegary to doszedł by jeszcze ZGW.
  • 4 miesiące temu...
  • Moderatorzy
Opublikowano

Może i się da, nawet kiedyś się przymierzałem do prób ale jakoś czasu zabrakło.

Oprócz pokrętła trzeba dołożyć sterownik który występuje w komplecie.

Opublikowano
Może i się da, nawet kiedyś się przymierzałem do prób ale jakoś czasu zabrakło.

Oprócz pokrętła trzeba dołożyć sterownik który występuje w komplecie.

co masz na mysli ze sterownik wystepuje w komplecie - wewnatrz panela IDRIVE czy osobno jakis modul trzeba skompletowac?

dorastalem z VAGiem przy oooo, troche wiedzy zostalo ale INPA, NCS to dla mnie nowosc,

nawet nie rozgladam sie za kabelkiem bo z garazu nie wyjde :arrow:

• Moderatorzy
Opublikowano

To osobny sterownik.Inpa NCS itd to raczej do starszych auta :)

Tu potrzebny Esys, poszukaj w dziale diagnoza.

Opublikowano
Apropos zegarów bo występują 3 wersje -analogi chwilowe spalanie za pomocą wskazówki, kolejne z małym wyświetlaczem chwilowe spalanie na ekranie i ostatnia opcja gdzie wskazówki gasną jak się wyłączy auto. . Od czego zależy jaka ma się opcje zegarów mając navi profesjonal? ?
Opublikowano

posiadając navi prof. masz te drugie zegary...cyfrowe spalanie z "małym wyświetlaczem" jak to określiłeś

doposażając F25 w HUD otrzymujesz te trzecie zegary...z gasnącymi wskazówkami black panel (6WA)

Opublikowano
Dzięki thomas właśnie też na to wpadłem i miałem napisać.. szkoda że nikt mi nie powiedział w momencie konfiguracji że jest taka zależność.. no nic. życie ..
Opublikowano
właśnie te ostatnie...dealer nie-wytłumaczył .. a ja byłem przekonany że mając navi 8,8 Black jest z dorobkiem inwentarza.. jakbym wiedział dołożyłbym UHD
Opublikowano
ogólnie rzecz biorąc to mógłbyś sobie te zegary dołożyć prawdopodobnie z pełną funkcjonalnością...tylko, że samochód nie byłby programowalny np. przez ASO - więc jeżeli Ci to nie przeszkadza to jest sposób na dołożenie tych zegarów. Z drugiej strony w innych modelach (np. seria 3, 5) opcja zegarów 6WA występuje jako oddzielna opcja wyposażeniowa.