Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze

nie znam się na BMW więc wiele nie powiem, ale na pewno wiem że to auto wg. sprzedającego "PRZYWIEZIONY NA KOŁACH 1200KM Z NIEMIEC", zostało przywiezione na lawecie z prostego powodu - auto jest wyrejestrowane i nie może poruszać się po drogach publicznych. W dodatku TüV powinien być teraz zrobiony więc istnieje duże prawdopodobieństwo iż ma jakieś wady techniczne wymagające sporych wkładów finansowych, bez których naprawę nie przeszedłby niemieckiego przeglądu okresowego.

O wgniecenie z boku nad kierunkiem, zderzakiem tylnym źle IMHO leżącym oraz rdzy z tyłu nie musze wspominać,

rok produkcji 1999 a nie 2000

najpierw robi po 30tys na 7-9 miesięcy a potem tyle samo co 2 lata?

Ja myślę, że fajnie by było, gdybyś rozkodował VIN zgodnie z regulaminem. Wtedy byś wiedział co najmniej, że rocznik 99, a nie 2000.

Poza tym to żaden m-pakiet. Kierownica wymieniona na nowszą, ponadto jest obszyta ponownie. Gałka zmiany biegów od e90. Lusterka wymienione. Lotka dołożona, nerki wymienione.

Na zdjęciach źle nie wygląda, wyposażenie przyjemne, ja bym sprawdził stan techniczny.

Kierownica jest nie od tego auta, więc co po niej możesz stwierdzić? Co ma rocznik do faktycznego przebiegu? Jak jest 99 to koniecznie musi mieć 600k, a jak 2000 to nie mniej niż 350k? Siedzenia nie są w najgorszym stanie i mają prawo tak wyglądać przy takim przebiegu, jak podał sprzedający. Nie twierdzę, że jest prawdziwy, ale darujcie sobie dorabianie teorii bez faktów.

Są piękne stemple w KS więc dzwonić i pytać, po co "fantazjować" Tylko kto teraz korzysta z takiej możliwości :)

Adi, a wiesz ile to kosztuje żeby tak do Niemiec dzwonić ? :mrgreen: OK 1,49zł/min. A to już część pakietu startowego :norty:

Wiesz że u nas w kraju jest tendencja wzwyżkowa, że taniej opłaca się napisać sms lub maila niż zadzwonić, zapytać o VIN lub inne przydatne rzeczy a co dopiero do Niemiec :mad2: .

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Ja nie rozumiem jak można nie skorzystać z okazji, poznania historii auta u żródła. Jest tyle ulepów, oszustw, prawdopodobieństwo trafienia na totalnego szrota jest ogromne. Ludzie, którzy wrzucają tutaj auta do oceny nie są na pewno tymi którym się gotówka przelewa przez palce. A mimo wszystko podejmują ryzyko utopienia sporej kasy. I co tu więcej pisać.

Chyba że dziadek jeżdził tylko do kościoła kiere zmienił bo protezą obcierał :D zejdż na ziemie

Nie, natrzaskał milion kilometrów, bo tak ci się wydaje i dlatego masz rację :cool2:

Fotele nie są w najgorszym stanie tapicerka lewych drzwi też nie najgorzej wygląda

Kierownica zmieniona nie wiadomo z jakiej przyczyny ale szkoda że listwa plastik a nie jak reszta alu

W gniotka na prawym przednim błotniku co może oznaczać że nie była jakoś drastycznie malowana itd.

Tylne wewnętrzne lampy zostały zmienione na wersje po face lifcie pewnie ze starości (w mojej starej 318ci z 2002 odpadły i zrobiłem na silikon...)

Dziwi mnie jak to jest że każdy Niemiec przed sprzedażą robi przegląd :D

Przyjechała 1200km na kołach ciekawe dlaczego w książce jest równy przegląd 238.400 (rzadko się zdarza żeby było równo) a w Polsce ma tylko 600km więcej 239.000 może to drobiazg i nie wpisał dodatkowych 600km

Na mega ulepa nie wygląda ale niska cena też nie wróży nic dobrego

• Zasłużeni forumowicze

Generalnie niemcy mają zaufanie do TüV i rzeczą normalną jest że przy sprzedaży, zwłaszcza w komisie, dostaje się nowy TüV. Niejako na potwierdzenie stanu technicznego. Wyjątkiem jest jedynie sytuacja gdy dopiero co był zrobiony. Dlatego wiele osób albo sprzedaje z nowym TüV albo robi przy kupnie. Tutaj jest trochę inna sytuacja - on powinien być zrobiony za miesiąc, więc jeśli bym sprzedawał jakoprywatny to bym zrobił nowy przegląd i dopiero wystawił.

Pisałem też że auto przyjechało na lawecie bo jest wyrejestrowane a co za tym idzie brak ubezpieczenia

Sent from mobile.