Skocz do zawartości

E46 320td jakie dystanse pod felgi styling 98?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, jak grube dystanse można wcisnąć do E46 Compact na seryjnym zawieszeniu przy kołach 7x17 ET 47 z oponami 225/45/17 (Fulda carat excelero z rantem ochronnym) - tak żeby nic nie obcierało?

Ma ktoś doświadczenia z dystansami oferowanymi przez "Dystom"?

Kupię komplet felg styling 270
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja u siebie przy takich wymiarach i et felg mam na przód po 15mm a tył po 20mm, wcześniej miałem odwrotnie i przód był już mocno na granicy wystawania, teraz jest wg mnie optymalnie, te 25mm to mocno optymistyczne :roll: przód będzie wystawał a tył po mocnym załadunku może już przycierać.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
ET 20 nie wejdzie. Z tego co ustaliłem na przód można dać tak jak maniek21112 napisał max 15mm. Zastanawiam się nad tyłem ( i na nim mi najbardziej zależy), bo wiem, że dystans 20 wejdzie na 100% ale na innym forum widziałem, compacta z dołożonymi 25mm, ale on miał sportowe dostosowanie podwozia i nie mam pewności czy u mnie na zwykłym nie będzie tarło.
Kupię komplet felg styling 270
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak jeździsz sam i nie obciążasz auta to nie będzie przycierać, ale jak siądzie to już raczej tego nie unikniesz. Zawsze możesz kupić 25mm a jak będzie przycierać to wrzucisz na tokarkę i operator splanuje :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.