Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pada mi akumulator i muszę go jak najszybciej wymienić

Jaki będzie odpowiedni? Podobno zależy to od wersji wyposażenia. Nie chce sugerować się obecnym bo już go ktoś wymienił

Wg realem wsadzane były 46AH, 50AH, 65AH. Kod nadwozia CG11

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CG11&mospid=47451&btnr=61_1287&hg=61&fg=30

W aucie jest klima, nie wiem co jeszcze jest "prądożerne", podgrzewane fotele?

Który kupić ?

Opublikowano

dzięki za odpowiedzi, wolałbym 65ah alternator da rade przy tym ?

jeszcze jedno pytanie, ostatnie zdarzało mi się rano że pod odpaleniu spadały obroty, to może być związane ze słabym aku ? wcześniej tego nie było

zlatują na 400 odrazu w góre i juz jest ok, chwilę po zapaleniu

Opublikowano
W instrukcji obsługi do silników od 1.6 do 1.8is jest zalecany akumulator 50Ah. Ja u siebie mam 55 i jest wystarczający. Jak robisz krótkie trasy to większy aku może być ciągle nie doładowany i szybko się skończy :)
Opublikowano

5 lub 10 km rano i popołudniu, zależy gdzie wypadnie jechać, czyli 10 lub 20 km dziennie

kolejne pytanie jaki akumulator wejdzie żeby puszka plastikowa dala się zamknąć, obecny jest za wysoki

Opublikowano
jak dobrze pamiętam to żeby się plastikowa skrzynka na akumulator domknęła to musiałbyś mieć akumulator o wysokości maks 18cm, ja mam BOSCH S5 52Ah 520A, dwa lata temu kupiłem za 230zł z dostawą do domu, oryginał, cena dobra bo mam zniżki i wchodzi prawie idealnie w ori puszkę
Opublikowano
W instrukcji obsługi do silników od 1.6 do 1.8is jest zalecany akumulator 50Ah. Ja u siebie mam 55 i jest wystarczający. Jak robisz krótkie trasy to większy aku może być ciągle nie doładowany i szybko się skończy :)

ja przy alternatorze 90A i akumulatorze 60ah nie mam żadnych problemów doładowaniem a też robię tylko krótkie trasy

ta 60 z centry bez problemu wchodzi do skrzynki