Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Active Autowerke tak naprawdę ma delikatnie zmodzony OEM soft. Jest w nim jakaś jedna , mała pierdoła która powoduje, że silnik wchodzi w tryb awaryjny. Więc na czystym sofcie BMW tak jak piszą na e90post konwersja się nie uda.

Ja się z tym wybieram do Pana Mateusza Wlazło (Mrowla , koło Rzeszowa) mówił mi, że ten temat ma już ma ogarnięty :8) Więc jestem dobrej myśli.

• Odpowiedzi 198
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Activeautoerk o ktorym mowi smokin to do N52 Siodema a nie N53

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
a niezle... i cena przystepna... 7000 zyla :lol: tak jak u Svhmiedmanna.

Moja La Bunia

DO E9x :

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

Znałem ich produkt. Kolektor już mam i nie za taka cenę..

Natomiast jak zakupić samą mapę lub skąd mógłbym ją wziąć?

Opublikowano (edytowane)

Rivasi, no jak za kabelek z softem? dostajesz kolektor ssący i obie disy. Tak jak w turnermotorsport.

Znałem ich produkt. Kolektor już mam i nie za taka cenę..

Natomiast jak zakupić samą mapę lub skąd mógłbym ją wziąć?

dlatego ja też kupiłem kolektor używkę a remap zrobi mi facet co temat już ogarniał :) Po co bulić im taką kasę? :duh:

Edytowane przez Smokin
Opublikowano
no jak za kabelek z softem? dostajesz kolektor ssący i obie disy. Tak jak w turnermotorsport.

tak tak pomylilem sie juz edytowlem jestes za szbki :)

Moja La Bunia

DO E9x :

• 2 lata później...
  • 1 rok później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Temat trochę umarł ale pisałeś gdzieś tam, że dalej jeździsz, a mnie ciekawi jak tam konwersja na 330i? Udało się? Jakie odczucia? Pytam, bo mam N53 i gdzieś tam mi chodzi po głowie 272KM.
Opublikowano (edytowane)

Temat mam zamiar teraz troszkę ożywić ;)

Większość czasu spędzałem na innym forum... ale jako, że jeden z adminów to skrajny idiota (mówiąc to i tak dość dyplomatycznie), który osobiście zarzyna swoją stronę więc ja sam tymbardziej nie zamierzam tam marnować swojego czasu :roll:

Konwersja ogarnięta softem od BimmerLabs - za darmo :mrgreen:

Temat całej tej przeróbki opisywałem tutaj, zerknij ---> https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=310947&start=90

Jeżeli chodzi o silnik N53, wbij w ten temat z linku poniżej i napisz pw do usera hashmachine i zapytaj go czy mają już dostępne performance tunes do tego silnika.

https://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=1035058&page=90

Edytowane przez Smokin
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Aaa ten temat to ja znam dobrze, nie skojarzyłem, że to Twoje posty :cool2: Dzięki za linka, jak będę myślał bardziej konkretnie to napiszę do hashmachina. Skoro można mieć 270KM małym kosztem to czemu nie.
Opublikowano

Tak jak mówiłem, że będzie mały update - tak jest :)

Zakupiłem do auta wreszcie skórzaną kanapę i Sportsitze (do tej pory miałem "ceratę").

Zestaw pochodzi z anglika - fotel kierowcy (teraz pasażera) miał obtarcie na boczku, ale ogólny stan całości oceniam na bardzo dobry.

IMG-20200223-215456.jpg

IMG-20200223-215548.jpg

IMG-20200223-215620.jpg

IMG-20200223-215658.jpg

IMG-20200223-215720.jpg

IMG-20200223-215739.jpg

Wpadła też i kierownica MPakietowa.

IMG-20200227-191131.jpg

Fotele uszkodzony fotel podreperowałem zestawem Colourlock (Polecam!)

IMG-20200225-185121.jpg

IMG-20200227-223827.jpg

Kolejno skóry przeszły dokładne czyszczenie oraz impregnację środkami Gliptone GT11 oraz GT12. Oto efekty!

IMG-20200227-224844.jpg

IMG-20200228-210401.jpg

IMG-20200228-224315.jpg

IMG-20200229-212846.jpg

IMG-20200229-215847.jpg

Auto przeszło też kilka poprawek lakierniczych. Malowany zderzak przód, zderzak tył - dyfuzor poszedł w czarny połysk, lewy tylni błotnik. Parkingówki przez 7 lat użytkowania uzbierało się troszkę tego i już mnie dość mocno irytowało więc trzeba było temat ogarnąć.

IMG-20200317-142704.jpg

IMG-20200317-142652.jpg

IMG-20200317-142647.jpg

IMG-20200318-145720.jpg

Na montaż czekają również i listwy mpakiet ;)

IMG-20200305-115236.jpg

Do piaskowania poszły sanki, no i czekam na wszystkie tuleje i gumy - e90 dostanie konserwację spodu ;)

Gdyby ktoś szukał dobrego lakiernika z okolic Mielca całym sercem polecam LUXCAR Dawid Czerniejewski, jestem bardzo zadowolony z wykonanej usługi.

http://www.facebook.com/pg/Luxcar-Blacharstwo-Lakiernictwo-423148804546471/about/?ref=page_internal

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

:shock: Nowe fotele! Dobra chemia, trochę pracy i efekt jak złoto. :cool2: Szukałem colourlocka do mojego koloru skór ale chyba nie ma. Ja na jesień testowałem chemię do skóry od 'RR Customs', bo są z mojego miasta, a ja jestem lokalnym patriotą :) i polecam spróbować. Cena dużo niższa, a działa super --> https://images.tinypic.pl/i/01000/97mbmmj1238a.jpg

Widzę, że już się nie muszę zastanawiać jakby wyglądał dyfuzor w czarnym połysku. Do ciemnego lakieru jest ok ale do srebrnego będzie za bardzo bił po oczach. No i pokaż go na st. 216, bo zdjęcia z początkowych stron umarły, a aktualny styling 158 nie powala (wiem bo też mam na zimę :)).

Opublikowano
:shock: Nowe fotele! Dobra chemia, trochę pracy i efekt jak złoto. :cool2:

Dzięki! Też mi się podoba :cool2:

Szukałem colourlocka do mojego koloru skór ale chyba nie ma. Ja na jesień testowałem chemię do skóry od 'RR Customs', bo są z mojego miasta, a ja jestem lokalnym patriotą :) i polecam spróbować. Cena dużo niższa, a działa super --> https://images.tinypic.pl/i/01000/97mbmmj1238a.jpg

Efekt Bardzo fajny. Ja zawaliłem, że nie zrobiłem dla porównania fotela "pół na pół".

Widzę, że już się nie muszę zastanawiać jakby wyglądał dyfuzor w czarnym połysku. Do ciemnego lakieru jest ok ale do srebrnego będzie za bardzo bił po oczach.

Do białego wygląda bardzo fajnie. Widziałem na żywo. Ze srebrnym faktycznie może różnie być.

No i pokaż go na st. 216, bo zdjęcia z początkowych stron umarły, a aktualny styling 158 nie powala (wiem bo też mam na zimę :)).

Mówisz i masz :)

Y6Z6hYv.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

No i koło sztos :cool2: Gdzie tu się lajki zostawia? Ja jestem zwolennikiem, że jak ciemny lakier to klasyczne, srebrne koło. Chociaż u mnie teraz srebrny lakier i grafitowe felgi. Kurde chyba muszę w końcu swoją galerię założyć, bo nie będę śmiecił swoimi zdjęciami czyichś galerii.

E: To jak jest przyzwolenie, to wrzucę swój letni setup :wink:

woxQnWP.jpg

Edytowane przez lord_Simon
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Fajnie te fotele ogarnąłeś. Pokaż też jak te sanki wyjdą i spód w ogóle. Bardzo jestem ciekaw.

No i kółka fajne macie :-) Ja z uwagi na komfort i spokojną głowę zrezygnowałem z 18" i na stałe przeszedłem na 17". Więc zdjęć Wam oszczędzę :-)

Opublikowano
Fajnie te fotele ogarnąłeś. Pokaż też jak te sanki wyjdą i spód w ogóle. Bardzo jestem ciekaw.

Nie ma problemu, jak tylko je odbiorę to pokażę jak wyszło :)

E: To jak jest przyzwolenie, to wrzucę swój letni setup :wink:

Dobre koło, podoba mi się :) Choć jak dla mnie do e92 perfekcyjnie siada styling 230 :diabel_faja:

Widać, że również masz bardzo zadbany egzemplarz. Dawaj tą galerię ! :mrgreen: