Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam ,jako ze nieznalazlem duto info o tym produkcie w pl.

wiecej jest na usa stronach o dodatkach archoil i olejach jak AMSoil.

zakupilem ten produkt i wlalem do oleju 5w40 LM toptec4100, przed wymiana uzylem plukanki PRO TEC (zielonej).

AR9300 wlalem po 500 km od wymiany na nowy olej..

silnik m54b30 2001 ,LPG ,przelot 310000km,

aplikuje sie 1000 km lub 10 motogodzin.

po paru dniach moge powiedziec ,auto odpala szybciej jakby rozrusznik mial lzej, reaguje efektywniej na wciskanie pedalu gazu.

co myslicie koledzy o tym ?

tani nie jest bo 100ml kosztuje 200pln i starcza na 5 litrow oleju :norty:

czy moze cos sie stac ,bo tu kumple to placza ze silnik rozwale,

wyciszyl sie silnik troche ,, bo wyszla od razu pompa wody halas,i wymienilem, i teraz tez zaczolem slyszec disa jak lekko halasuje.wczesniej nie bylo tego slychac.

co robilem test dis to load przed paroma miechami mialem blisko granicznej czyli na postoju 136 mg/HUB .graniczna jest 140.

a teraz sprawdzalem test ogolny silnika to load HUB mialem 116 ..czyli ma lzej ..czyzby to przypadek?

z mojä bee nie idzie sie nudzic
Opublikowano
Silnika nie rozwalisz - ale temat archoil poruszałem w temacie o olejach. Testy na ucho - nie są żadnymi wiarygodnymi testami. Cena z kosmosu. Możesz poczytać moje posty na ten temat. Jeżeli ktoś przedstawi rzetelne testy tego środka w certyfikowanych laboratoriach, to wtedy uznam, że warto. Do tej pory, nikt tego nie zrobił. Moim zdaniem z prostego powodu - efekty są albo mizerne, albo ich brak. Jeżeli środek tyle kosztuje, to powinno to być uzasadnione.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

smigalem do pl .akurat sie zaaplikowal 1600 km.

wczesniej robilem 360 km na tym samym tanku lpg... teraz zrobilem 420km.

czyzby przypadek ..?

a po drugie load w silniku w DIS wczesniej mialem blisko granicznej czyli 139 mg/hub a ostatnio robilem test ogölny motor w DIS i byl 116mg/HUB. tez przypadek? :norty:

Opublikowano
No faktycznie - to wszystkim udowodniłeś, że masz rację, zwłaszcza jak tankowałeś LPG pod korek i z jednej stacji przejechałeś więcej, a z drugiej mniej :) Ile jeździsz na LPG?? Od niedawna jak mniemam. Ale nie ma co - dowód jak i te ze strony, tego specyfiku. Do księgi rekordów Guinessa bym zgłosił. Ten od DIS'a też, bo to mniej więcej ten sam poziom :D
Opublikowano

mam 310000 km nalatane .jak zrobie 100.000km bez awarii silnika to dam znac... a czesto wskazöwka u mnie zaglada pod czerwona kreske.. gazem smigama od 2001 roku (m20b25 lpg i inne bawarki.) ta mam 5 lat na lpg u mnie. :cool2:

takze nie wiem czy to jest brak pojecia.

nowy teren to sa te uszlachetniacze ,to fakt ..

ale jezeli auto lepiej (lzej odpala) ,spala mniej i ma mniejsze obciazenie - to nie wlasnie o takie efekty chodzi... przecierz nie bede wybebeszal silnika i sprawdzal w laboratorium grubosci bloku silnika czy panewek w nanometrach...

:nienie:

panowie badzmy powazni ,i poczekajmy do nastepnej srogiej zimy... :mrgreen:

Opublikowano

No to masz LPG od 5 lat i takie głupoty piszesz?? To nie zauważyłeś, że różnie na różnych stacjach wchodzi tego gazu do butli??

Kryptoreklama i tyle. Sam siebie przekonujesz, że nie wydałeś kasy bez sensu i przy okazji próbujesz naciągnąć innych ;)

Jeszcze raz - mnie baśnie, klechdy i mity nie przekonują, albo, że ktoś 100k przejedzie na tym silniku i nic się nie stanie. Reszta, jak ciche odpalanie i inne "jutiubowe" Czary Mary - w stylu 600km bez oleju - mnie nie interesują. Interesują mnie badania i wyniki potwierdzone przez certyfikowany ośrodek i nic więcej. Tego jakoś dziwnie nie ma.

Od osób dorosłych wymaga się krytycznego spojrzenia na świat i przede wszystkim - rozsądnego. Jakim cudem - malutka firma, produkująca ten specyfik, nagle byłaby w stanie odkryć coś takiego?? Jakie jest prawdopodobieństwo, że nawet jakby się tak stało, to nie wykonałaby rzetelnie badań i nie opublikowała ich wyników światu, żeby się wiarygodnie pochwalić?? Naprawdę w to wierzycie??? No to ja nie mam pytań. A silnik, "klejąc" olej, wyciszyć nie problem. Problemem jest co tego wynika. No ale jak widzę cud przy dystrybutorze już nastąpił i zmiana świadomości również..