Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, gdy wcisne na postoju sprzęgło i włączam 1 bieg bez ruszania autem to słychać lekkie pukniecie z tyłu samochodu, co to może być? wał,skrzynia , sprzęgło? Pozdrawiam.
Opublikowano
do jakiegoś tam fachowca od bmw.
Jeżeli to jest jakiś tam fachowiec, to stwierdzi, że masz skrzynie i sprzęgło do wymiany. Powodzenia.
Opublikowano
Zobaczymy co potrafi, ja nie taki frajer ze będę zaczynał wymianę co on zaśpiewa i to na dodatek od najdroższych części:)
Opublikowano

Najprościej:

Wsiadasz w auto i symulujesz sytuacje w której puka a druga osoba stoi na zewnątrz albo pod autem, obok... i słucha. Poruszaj też wałkiem i zobacz czy masz luzy. Generalnie jeżeli wjedziesz na podnośnik będzie najprościej i najszybciej zdiagnozować skąd wydobywa się stukot.

Opublikowano
Jutro tak zrobię i dam znać. Z tego co patrzyłem na intercarsie podpora wału i ten gumowy łącznik są w cenach po 2stowki ale czego się nie robi dla ukochanej:)))
Opublikowano
Witam byłem na kanale. Okazało się że powoli już pęka druga strona mocowania sanek, jedna stronę robiłem rok temu, zaś delikatne stuki jak wrzucam pierwszy bieg to niestety lekko wyrobiony wał i skrzynia która już się poci.