Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Niedawno kupiłem swoje pierwsze BMW E46. W orginale wyszła z xenonami. Problem polega na tym,że nie działają spryskiwacze xenonów. Sprawdziłem bezpiecznik,przekaźnik,wszystko sprawne. Pompka po podłączeniu na krótko działa,spryskiwacze działają,lecz z auta nie ma takiej opcji by działały.Testuje na włączonych światłach jak by co,płyn w zbiorniku jest,a spryskiwacze nie działają.Zastanawiałem sie,czy nie jest to moze jakoś wyłaczone komputerem? da sie tak zrobić? Ponoć pobiera to dużo płynu,więc może ktoś sobie to zwyczajnie wyłaczył a ja się łudzę. Proszę o pomoc.pozdrawiam
Opublikowano
ok. czyli trzeba to zakodować.auto jest orginalnie wyposażone w xenon,więc powinno być juz to zrobione,chyba że ktoś wyłączył to specialnie by mu płynu nie brało... Pomoże ktoś w kodowaniu tego? mam kabel obd2 USB od brata passata. bedzie on pasował? Jakie oprogramowanie musze pobrać by to wykonać,lub sprawdzić czy jest wyłączone?pozdro
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest złącze OBD2 to powinien kabel pasować. Oprogramowanie potrzebne do sprawdzenia to któryś z INPA\DIS\NCS instaluje się w paczce. Tylko może się jeszcze zastanów czy na pewno chcesz to włączać, bo raczej wszyscy odradzają.
Opublikowano
chce to uruchomić,bo lubie mieć wszystko sprawne.jak bedzie brac dużo płynu to wyciagne bezpiecznik :) PS: czujnik deszczu tez mi nie działa,a stosuje sie do tej instrukcji:http://zapodaj.net/8cfded6a5d752.jpg.html
Opublikowano

sytuacja wyglada tak: pojechałem do znajomego mechanika i podłączył swoje urządzenie

do diagnostyki pojazdów. właczył tam opcje test,i spryskiwacze zaczeły działać. Najwidoczniej

jest coś wyłączone kompem.Mam kabel obd 2, pomógł by ktoś jak dokładnie to ogarnać by nic nie uszkodzić?