Skocz do zawartości

BMW 318D Głogów WBAPN11060VJ90102

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

znalazłem ciekawe ogłoszenie względnie niedaleko mnie.

http://otomoto.pl/bmw-318-e90-lift-prywatne-C35951734.html

Czy może ktoś potwierdzić historię i przebieg. Auto z Niemiec, 1,5 roku w kraju, więc powinno mieć wpisy, myślę, że do 2013 roku. Nr VIN: WBAPN11060VJ90102

Po rozkodowaniu:

Vehicle information:

VIN long WBAPN11060VJ90102

Type code PN11

Type 318D UL (EUR)

Dev. series E90 (MUE)

Line 3

Body type LIM

Steering LL

Door count 4

Engine N47

Cubical capacity 2.00

Power 105

Transmision HECK

Gearbox MECH

Colour SPACEGRAU METALLIC (A52)

Upholstery STOFF VERTEX/ANTHRAZIT (EBAT)

Prod. date 2008-11-06

1CA SELECTION COP RELEVANT VEHICLES

1CB CO2 CONTENT

1CC AUTOMATIC START/STOP FUNCTION

1CD BRAKE ENERGY REGENERATION

2BW LT/ALY WHEELS DOUBLE SPOKE 268

2PA LOCKING WHEEL BOLTS

240 LEATHER STEERING WHEEL

249 MULTI-FUNCTION FOR STEERING WHEEL

302 ALARM SYSTEM

441 SMOKERS PACKAGE

507 PARK DISTANCE CONTROL (PDC)

520 FOGLIGHTS

521 RAIN SENSOR

534 AUTOMATIC AIR CONDITIONING

540 CRUISE CONTROL

6AA BMW TELESERVICES

6AB CONTROL TELESERVICES

609 NAVIGATION SYSTEM PROFESSIONAL

620 VOICE INPUT SYSTEM

644 PREP. FOR. MOB. PH. BLUET. INTERF.

698 AREA-CODE 2

8SC COUNTRY SPEC. RELEASE OF TELESERVICE

8SP COP CONTROL

8S2 CODING OF ALARM SIGNAL

8S3 AUTOMATIC LOCK WHEN DRIVING AWAY

843 ENGINE DESIGN

845 ACOUSTIC BELT WARNING

863 EUROPE/DEALER DIRECTORY

868 LANGUAGE VERSION DUTCH

877 DELETION CROSS-OVER OPERATION

886 DUTCH / ON-BOARD DOCUMENTATION

896 DAYTIME LIGHTS FUNCTION

Series options

321 EXTERIOR PARTS IN BODY COLOR

4CG INT.STRIP SATINSILVER

548 SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING

Wyposażenie ładne, sprzedający osoba prywatna.

http://otomoto.pl/bmw-318-e90-lift-prywatne-C35951734.html

Wyposażenie ładne, sprzedający osoba prywatna.

Fajnie wygląda, na zdjęciu coś z tylnym zderzakiem...ale może to światło...

Ale gdy czytam coś takiego:

największym atutem BMW jest silnik, który jest połączeniem świetnej dynamiki przy zachowaniu minimalnego spalania, dzięki czemu auto do 100 km/h rozpędza się jedynie w 9 s. a jego spalanie wynosi w cyklu miejskim 5,5l/100 km a na trasie 4,2 l/100 km.

...to tylko brakuje sexi blond na masce ....bo te krótkie spodenki mnie ubawiły... :mrgreen:

Po za tym dzwoniłeś już...coś się dowiedziałeś..?

Pytałem w najbliższym ASO DEX-Premium o koszt przeglądu przed-zakupowego, to tanio nie jest, całość 850 zł :duh:

Cenią się chłopaki.. :roll:

Gdy ja pytałem się w Gdańsku u Zdunka dostałem info, że za 300-350 zrobią kompleksowe oględziny i weryfikację..

Dopytaj co zawiera ta cena 850

Tylni zderzak albo takie światło albo malowany - na miejscu oglądnij dokładnie oba zderzaki -> pierwszy też ma inny odcień.

Po zderzaku zawsze poznasz czy był malowany ponownie. Prawe drzwi również inaczej się mienią.. ale może to aparat, światło.

Poczytaj o rozrządzie w tych silnikach i koszty jego ewentualnej naprawy.

Tylni zderzak albo takie światło albo malowany - na miejscu oglądnij dokładnie oba zderzaki -> pierwszy też ma inny odcień.

Po zderzaku zawsze poznasz czy był malowany ponownie. Prawe drzwi również inaczej się mienią.. ale może to aparat, światło.

Poczytaj o rozrządzie w tych silnikach i koszty jego ewentualnej naprawy.

O rozrządzie wiem, to słynne N47. Byłem dziś oglądać. Silnik nie wydaje wg mnie niepokojących odgłosów, ale nie mam porównania do innych egzemplarzy. Sprzęgło i skrzynia biegów chodziła ładnie. Auto z tym silnikiem całkiem dobrze się zbiera. W tamtym roku oglądałem jedno 320D 163PS z 2006 roku i wydaje mi się, że gorzej jeździło (wiem, wyjeżdżone było).

Nie ma żadnej książki serwisowej. Przejeżdżając wstąpiłem do ASO w Lubinie z zamiarem weryfikacji historii serwisowej, ale powiedzieli, że mają awarię systemu i nie mogą sprawdzić. Nie wiadomo czy rozrząd był robiony, sprzedawca nie robił.

Co do wyglądu. Tylni zderzak uszkodzony. Uderzył też hakiem i jest skrzywiony, nie wiem jak z podłogą. Malowana lewa strona, drzwi przednie, tylne i maska. Wartości około 200-250, sprzedający nie krył tego i powiedział zanim pochwaliłem się czujnikiem. Na szpachlę nie trafiłem. Prawa strona i dach wyglądają na oryginał, nie sprawdzałem centymetr po centymetrze.

Wnętrze zaniedbane, jakby auto miało 20 lat i woził kartofle luzem. Mocno brudne fotele i trochę zarysowań, min. tunel z przodu i fotele z tyłu. Przełączniki świateł i szyby kierowcy nie pościerane, a często tak jest w używkach.

Wracając wstąpiłem po drodze do dwóch komisów zobaczyć jakie auta mają (nie było BMW) i wszystkie z tych lat miały wnętrza jak z salonu. Mógłby dać tapicerkę do czyszczenia zanim wystawił auto. Jakby je dopieścić to może nie byłoby źle, ale ciągle nie wiem nic o historii. Wg mnie 6 letnie auto powinno mieć komplet papierów, przecież dopiero niedawno minęła gwarancja.

3 lata temu kupiłem motocykl SV650 z 2006 roku. Jestem 4 właścicielem, a 3 a w Polsce. Mam wszystko, książka serwisowa, instrukcja obsługi, faktury za przeglądy w Polsce i Niemczech, a nawet rachunek za zakup w Niemczech. Nic nie zginęło przez 6 lat i 3 właścicieli.

To już sam sobie odpowiedziałeś, jak to powinno wyglądać. Nie ma możliwości żeby auto z Niemiec i innych krajów nie posiadało KS. To oprócz briefu drugi dokument bez którego, nikt nie podejmie z tobą żadnej dyskusji. W Polsce z wiadomych względów, ten podstawowy dokument znika, albo jest reaktywowany, krótko mówiąc fałszowany.