Skocz do zawartości

E34 525i 192 po remoncie strasznie dymi na bialo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z M50B25 po remoncie zaczela kopcic na biało powodem remontu był uciekajacy płyn z pod obudowy rozrządy by zdemontowac pokrywe rozrządu musialem zdmontować glowice, płyn już nie cieknie w silniku wymieniłem przy okazji rozbiórki wymieniłem uszczelniacze na zaworach wszystkie 24szt. i pierścienie tlokowe bo na 1 i 2 cylindrze bylo słabsze ciśnienie sprzeżania więnc wymieniłem tez pierścienie tłokowe marki Gates i nie wiem co jest przyczyna wiem że do wydechu wlało sie trochę płynu chłodzącego przy sciaganiu głowicy . I teraz moje pytanie co moglo zawieść ? Głowica igła nie peknieta zawory dotarte luz na prowadnicach w normie tloki po wyczyszczeniu wygładały jak nowe brak jakich kolwiek uszkodzeń widocznych gołym okiem uszczelka pod głowice nowa marki Viktor reinz naj lespsza na rynku uszczniacze zaworove też z tej samej firmy , rence mi opadaja nie wiem co jej dolega plynu nie ubywa olej w normie skazówka trzyma pion od tempratury czasem wyskoczy bład sondy lambda. Czekam na jakies sensowne sugestie co moze jej byc. Załaczam film jak to chodzi

Przejechałem 2 tys kilometrów i dalej dymi :(