Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, chciałem zapytać bardziej zorientowanych forumowiczów czy coś co planuje założyć w swojej e39 będzie funkcjonowało poprawnie. Mianowicie, zakupiłem felgi Styling 32 17 cali, niestety na miejscu okazało się że są od E46 (czyli inne ET, inny otwór na piaście). Felgi mają ET47, w aucie teoretycznie powinno być 20, więc zakupiłem dystanse 25mm, przejeździłem sezon, ale jednak wydaje mi się że nadal za bardzo wpadają do środka. Planuję sprzedać obecne dystanse i zakupić szersze, 35mm. Pytanie czy nie będzie żadnych problemów ze skręcaniem i innymi rzeczami oraz czy to w ogóle będzie bezpieczne, bo dystans dość szeroki. Pozdrawiam.
Opublikowano
Kolego jak Ci się jeździło na dystansach? Mam też od e46 z ET40 i myśle nad dystansem 20mm będzie dobrze? Twój 35 to chyba już na stałe przykręcany i do niego koło.
Opublikowano
Planuję sprzedać obecne dystanse i zakupić szersze, 35mm. Pytanie czy nie będzie żadnych problemów ze skręcaniem i innymi rzeczami oraz czy to w ogóle będzie bezpieczne, bo dystans dość szeroki. Pozdrawiam.

Zalezy kto ten dystans produkuje.

Wez tez sobie pod uwage to, ile taki dystans wazy (lekki nie jest) i jak to wplywa na prace zawieszenia, moze lepiej byloyby kupic felgi dedykowane do E39? Problemow ze skretem czy przycieraniem, nie bedzie (jezeli masz oczywiscie prawidlowe rozmiary opon do E39).