Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jestem tu nowy aczkolwiek czytam forum już od dłuższego czasu. Na wstępie chciałbym się serdecznie przywitać. :D Jeśli już o moim problemie było, to przepraszam i proszę o odnośnik do tematu. Jeśli nie, to proszę o pomoc.

Od tygodnia jestem posiadaczem e91 lci 2009r 320d 177km. Kiedy kupowałem auto zauważyłem, że nie świeci zewnętrzny ring w lampie po stronie kierowcy (ring wewnętrzny świeci normalnie). Myślałem, że nie ma z tym problemu, wymieni się żarówkę i będzie ok. Pojechałem do mechanika który wymienił żarówkę a ring jak nie świecił, tak nie świeci. On rozłożył ręce i mówi, że trzeba lampę do specjalistycznego zakładu zawieźć i tam mi to zrobią. Moje pytanie: czy rzeczywiście jest to taki problem? Czy da się to jakoś normalnymi środkami usunąć? Dodam, że on wymienił jedną żarówkę, bo powiedział, że drugiej tam do ringów nie ma i ta jedna oświetla jeden i drugi ring.

Przy okazji wymieniłem również xenon w tej samej lampie gdyż w/w mechanik stwierdził że jest już kiepski i za jednym razem można byłoby to zrobić. Wszystko jest ok, tylko kolor tego xenonu jest inny niż "starego". Czy te kolory się wyrównają? Czytałem gdzieś że xenon musi się przepalać ok 24h i wtedy świeci swoim normalnym iałym światłem?

Czy ringi można traktować tak jak światła do jazdy dziennej ? Co na to Policja?

Z góry dzięki za pomoc

Opublikowano

NMiałem kiedys ten sam problem, nadaplony jest światłowód, trzeba wyjac lampe i naprawić, ogólnie ja to olałem.

Jeśli chodzi o żarówki xenonowe to wymienia je się parami, ponieważ z czasem zaczynają swiecić słabiej.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką