Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem nowy. Obecnie mam X1 2l benzyna i wlasnie kupilem rozbitego E91 330xd z konca 2005r. Dostal mocno w prawe przednie kolo i najprawdopodobniej skrzynia jest do wymiany bo widac od gory ze obudowa pekla. Szukam odpowiedniego modelu i nie wiem jaki powinien byc 6hp26x czy 6hp28x, ktos moze podpowie? Przez szukaj jakos nie udalo sie znalezc.

Bede potrzebowal prawdopodobnie calego zawieszenia na pewno z prawej strony i paru innych rzeczy jakby ktos mial pewnego sprzedawce to prosba o podanie.

Zalezy mi na tym forum z racji ew porad w naprawie wiec jezeli udalo mi sie zlamac jakies reguly to prosba o zwocenie uwagi a nie bana

Pozdrowienia

to nieprawda, że ten bigos zaszkodził
Opublikowano
Kolego masz skrzynię 6HP26 a najlepiej jak wpiszesz końcówkę VIN-u w realoem i będziesz więdział dokładnie :)

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

Realoem podaje GA6HP26Z i jest szansa ze to ta?

http://allegro.pl/skrzynia-steptronic-bmw-e90-e91-330xd-3-0-diesel-i5085017740.html

Uszkodzenie tej obudowy to wylamanie fragmentu przy laczeniu z silnikiem. Widac tam jakies kolo zebate, ale jeszcze jest to czesc gdzie nie ma oleju. Da sie to naprawic? Jest jakis fragment obudowy wymiennej czy cala obudowa jest jednolita?

Opublikowano
Realoem podaje GA6HP26Z i jest szansa ze to ta?

http://allegro.pl/skrzynia-steptronic-bmw-e90-e91-330xd-3-0-diesel-i5085017740.html

Uszkodzenie tej obudowy to wylamanie fragmentu przy laczeniu z silnikiem. Widac tam jakies kolo zebate, ale jeszcze jest to czesc gdzie nie ma oleju. Da sie to naprawic? Jest jakis fragment obudowy wymiennej czy cala obudowa jest jednolita?

Kolego to koło zębate to jest koło zamachowe do rozruchu silnika akurat przy kołnierzu nie ma oleju bo tam jest otwarta przestrzeń i w niej znajduje się koło zamachowe i konwerter czyli sprzęgło hydrokinetyczne, obudowa jest praktycznie jednolita, jeżeli skrzynia ma niewielki uszkodzenie przy silniku to nawet bym tego nie wymieniał, jeżeli skrzynia pracuje bez zarzutu, może zrób zdjęcie to się zobaczy a poza tym co to musiał być za strzał że skrzynia przy kołnierzu pękła :shock:

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
takie uszkodzenie da się zaspawać. pytanie, czy skrzynia rzeczywiście działa jak należy. to, że nie ma w niej dziury nie znaczy że będzie działać, bo może w środku zrobiła się sieczka :8) najlepiej jakbyś skontrolował poziom i stan oleju w skrzyni, a przede wszystkim czy nie pływają w nim żadne stałe fragmenty ani opiłki.
Opublikowano
może zrób zdjęcie to się zobaczy a poza tym co to musiał być za strzał że skrzynia przy kołnierzu pękła :shock:

Strzal byl potezny... Odwrotnie proporcjonalny do ceny. Zobaczymy czy tak tanio wyjdzie doprowadzenie go do uzytku. Jest w dobrych rekach dobrego kolegi. Dam znac jak bede cos wiedzial.

Opublikowano
takie uszkodzenie da się zaspawać. pytanie, czy skrzynia rzeczywiście działa jak należy. to, że nie ma w niej dziury nie znaczy że będzie działać, bo może w środku zrobiła się sieczka :8) najlepiej jakbyś skontrolował poziom i stan oleju w skrzyni, a przede wszystkim czy nie pływają w nim żadne stałe fragmenty ani opiłki.

Tak, wymienie olej i zobaczymy, mam nadzieje ze ew wymiana na druga to nie ponowne wyciaganie silnika.

Opublikowano

Widze ze skrzynia 6HP26X czyli taka jaka ma byc u mnie jest rowniez montowana w innych modelach, X3, 5, 7 i in. Czy one sa wymienne tzn od np X3 bedzie pasowac do E91? Oczywiscie mowa o 330xd.

Pozdr