Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wiem, że dla większości z was temat wyda się śmieszny, ale ten temat mnie nurtuję. Zwykle w dieslu jest tak, że zapalasz zapłon, czekasz aż zgaśnie kontrolka świec żarowych i wtedy odpalasz. Mam bmw-kę w automacie, i zawsze po jednokrotny naciśnięciu guzika Start/Stop odpala mi niemalże od razu. czy tak powinno być? Nie da się pierwsze włączyć zapłonu, a dopiero potem drugim kliknięcie odpalić auta?
Opublikowano
Czytałem instrukcję, jest napisane, że raz wystarczy kliknąć...ale trochę to dziwne. W takim wypadku świece chyba bardzo szybko się grzeją...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przy wiekszych mrozach dopiero pokarze ci sie sprezynka swiec.Wszystko masz ok :cool2: lac i jezdzic :D
Opublikowano
Wiem, że dla większości z was temat wyda się śmieszny, ale ten temat mnie nurtuję. Zwykle w dieslu jest tak, że zapalasz zapłon, czekasz aż zgaśnie kontrolka świec żarowych i wtedy odpalasz. Mam bmw-kę w automacie, i zawsze po jednokrotny naciśnięciu guzika Start/Stop odpala mi niemalże od razu. czy tak powinno być? Nie da się pierwsze włączyć zapłonu, a dopiero potem drugim kliknięcie odpalić auta?

Z tego co mi wiadomo, to świece grzeją się gdy naciskasz otwieranie auta. Ja w swojej jeszcze nie widziałem kontrolki świec.

Opublikowano

Z tego co mi wiadomo, to świece grzeją się gdy naciskasz otwieranie auta. Ja w swojej jeszcze nie widziałem kontrolki świec.

Tak, jak piszesz otwierasz auto i grzeja swiece u mnie to nawet fotele się podgrzewają jak otwieram auto :mrgreen:

Ja już u siebie w mrozy nieraz widziałem sprężynkę a jak ty nie widziałes to pewnie masz padniety sterownik świec żarowych.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

U mnie (manualna skrzynia) jak wcisne przycsik star/stop bez sprzegla to wlacza sie zaplon bez uruchomienia silnika.

Jest koniecznosc wykonywania takiego zabiegu przed odpaleniem czy tez od razu startowac silnik?

e34 520i '90 M50B20; 2006-2007

e34 520i '94 M50B20; 2007-2009

e46 320d '02 M47N; 2009-2015

e91 318d '09 N47; 2015-....

Opublikowano
U mnie (manualna skrzynia) jak wcisne przycsik star/stop bez sprzegla to wlacza sie zaplon bez uruchomienia silnika.

Jest koniecznosc wykonywania takiego zabiegu przed odpaleniem czy tez od razu startowac silnik?

Kolego na nic nie czekaj tylko odpalaj, jak sterownik silnika zdecyduje by podgrzewać świece to sam opóźni start.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

A jak z uzbrojeniem calego systemu/osprzetu elektroniczego?

W e46 zawsze mialem zwyczaj poczekac chwile na zaplonie po to aby wszystko sie uruchomilo, kontrolki pogasly, swiece podgrzaly I dopieto wtedy start.

e34 520i '90 M50B20; 2006-2007

e34 520i '94 M50B20; 2007-2009

e46 320d '02 M47N; 2009-2015

e91 318d '09 N47; 2015-....