Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie od kilku dni mam taki problem, że gdy odpale auto ,silnik jest zimny to nie chce wchodzić na obroty i strzela w kolektor, gdy się rozgrzeje, czyli tak zejdzie z niebieskiego pola na wskazówce to jest okey, jakieś rady? Jutro rano jak nie zapomnę to nagram filmik z odpalenia na zimnym.
Opublikowano
Czy masz gaz ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Nie daj się ciągnąć za język w opisie twojego silnika i objawów twojej usterki bo ciężko Ci coś doradzić.

te strzały to w kolektor dolotowy ?

Czy to strzela tylko na gazie ?

Tylko na benzynie ?

Na na jednym i drugim ?

Jak na benzynie to zakręć butlę z gazem i przez kilka dni pojeździć i zobaczyć czy będzie dalej strzelać.

Inna sprawa jak Ci brak czasu aby sie zagłębić w temacie to do dobrego warsztatu ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Nie daj się ciągnąć za język w opisie twojego silnika i objawów twojej usterki bo ciężko Ci coś doradzić.

te strzały to w kolektor dolotowy ?

Czy to strzela tylko na gazie ?

Tylko na benzynie ?

Na na jednym i drugim ?

Jak na benzynie to zakręć butlę z gazem i przez kilka dni pojeździć i zobaczyć czy będzie dalej strzelać.

Inna sprawa jak Ci brak czasu aby sie zagłębić w temacie to do dobrego warsztatu ?

Tak, w kolektor, na benzynie i na gazie strzela na zimnym. Z zakręceniem butli mam w planie, żeby go wypalić jeszcze z obiegu i zobaczyć jak na samej benzynie będzie, co do świec to trzeba będzie już je wymienić. Jeśli chodzi o warsztaty to wolę samemu zrobić ;)

Opublikowano
Dzisiaj było ciepło i po pracy jak odpaliłem auto było okey, normalnie się wkręcało na obroty na zimnym. I mam jeszcze inny problem od jakiegoś czasu coś z gazem się stało. Kontrolka od gazu jak wyłączę auto cały czas się miga bez kluczyków, muszę ręcznie guziczkiem wyłączać.
Opublikowano
Kontrolka powinna po zgaszeniu silnika świecić się jeszcze przez 40 sekund i ma zgasnąć

No własnie i w tym problem, że nie gaśnie, nawet na google nic podobnego nie potrafiłem znaleźć :D

Opublikowano
Dzisiaj zmieniałem świece , patrze a tu kabel od przepływki odłączony :duh: . teraz z gazem jest ok jednak. jak będzie zimny to dam znać jak teraz chodzi.