Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Opinie, uwagi, spostrzeżenia, o coś takiego prosił autor tematu. Więc nie wyzywaj ludzi, bo to ty na razie hejtujesz za swoim autem. Do chwili jego oględzin pozostanie tak jak jest. Skoro jest takie super to obroni się samo. Zaproś kolegę i to jego przekonaj, że ma kupić własnie twój samochód.
Opublikowano

A kolega który poruszył temat zapewne ma Audi TT do sprzedaży której nie może od dłuższego czasu sprzedać...

Ja nie muszę auta sprzedać,tylko mogę, nie mam ciśnienia bo brak kasy na życie itp. Jestem przekonany że auto nie ma żadnych wad o które mógłbym się wstydzić lub tym bardziej je ukrywać. Wiem czym jeżdżę, opis jest jaki jest a wiadomo że najlepiej przekonać się na żywo. Bynajmniej normalnie myślący człowiek który chce zakupić auto idzie z VINem do salonu, sprawdza co może sprawdzić po WINie, umawia się na oględziny i doszukuję się wad. Bynajmniej u mnie w rodzinie szukając auta używanego robimy tak od wielu lat.

Jeżeli jesteś w stanie mi udowodnić oszustwo to super, możesz krytykować tylko daj mocne argumenty żebym nie miał możliwości ich obalić.

Póki co do tej pory to kilka osób za daleko się posunęło z ocena mojego BMW.

Opublikowano
Uprzedzając durne pytania hejetrów (...)W ogłoszeniu są podane dane faktyczne.

Witaj. Bardzo fajnie, że zabrałeś głos w dyskusji.

Jak zauważyłeś na forum w tym dziale panuje (albo rozpanoszyła się) opcja handlarska.

jest to swoiste środowisko, które swoje sprzedawane auta wychwala wniebogłosy, skutecznie miażdżąc jakiekolwiek inne propozycje konkurencji.

Warto abyś też potwierdził pochodzenie: holenderka, niemiec, belgijka...bo o to toczył się tu niemal Flame War na forum.

Sam niedawno gdy wrzuciłem tylko do oceny pierwsze z brzegu obejrzane auto - spotkałem się z falą krytyki tegoż środowiska.

Co mądrzejsza część zauważyła, ze to ponoć nie to forum co kiedyś.

Szerokości.

Opublikowano

Re: BMW E46 WBAAS71010FY49649

UNREAD_POSTprzez PiotrowskiGD72 » 11 Mar 2015 01:41

Kregore napisał(a):Uprzedzając durne pytania hejetrów (...)W ogłoszeniu są podane dane faktyczne.

Witaj. Bardzo fajnie, że zabrałeś głos w dyskusji.

Jak zauważyłeś na forum w tym dziale panuje (albo rozpanoszyła się) opcja handlarska.

jest to swoiste środowisko, które swoje sprzedawane auta wychwala wniebogłosy, skutecznie miażdżąc jakiekolwiek inne propozycje konkurencji.

Warto abyś też potwierdził pochodzenie: holenderka, niemiec, belgijka...bo o to toczył się tu niemal Flame War na forum.

Sam niedawno gdy wrzuciłem tylko do oceny pierwsze z brzegu obejrzane auto - spotkałem się z falą krytyki tegoż środowiska.

Co mądrzejsza część zauważyła, ze to ponoć nie to forum co kiedyś.

Szerokości.

Dzięki,

p.s. ładne masz kombi jeśli to Twoje.

Sprawdzałem w serwisie Auto Rawski BMW swoje auto, otrzymałem informację iż auto jest sprowadzone z Belgii.

Cóż mogę na to poradzić że jakaś grupka wszechwiedzących fachowców lansuje swoje złomy pospawane z ćwiartek jak również ogłoszenia swoich szpachlowozów lansuje ponad wszystko?

Nie zamierzam krytykować czyjegoś konkretnego ogłoszenia bo jak ja szukałem tej E46 zmierzyłem miernikiem, sprawdziłem VIN u Rawskiego i u Fusa, zdecydowałem się na zakup i do dnia dzisiejszego nie narzekam, choć muszę przyznać że parę groszy auto mnie kosztowało ale w końcu 11 letnie auto musi mieć prędzej czy później części które będą wymagały wymiany.

Również życzę szerokości!

Opublikowano (edytowane)
Będzie że biję pianę ...

Ile widziałeś sztuk bez klimy ? Ja żadnej.

To mało widziałeś. Ja jeździłem taką przez 3 lata. Żeby było śmieszniej, miała xenony oraz elektryczne podparcie lędźwiowe. Czy to mnie czyni gorszym? Albo ciebie? Nie wiem, pytałeś, to odpowiadam.

EDIT: pytanie do właściciela, bo o mało zapomniałem: co tam za jednostka po klimą siedzi? Dayton, czy jakiś chińczyk?

Edytowane przez zielo
Opublikowano
Autentyczny przebieg, który potwierdza stan auta :lol: Jakaś nowa świecka tradycja? Dobrze, że wspomniał tylko o mpakietowych wykończeniach :D Zdjęcia rzeczywiście z d... wyjęte, zapytaj co ma z dokumentacji auta, ale pewnie niewiele, jak nie nic.
Opinie, uwagi, spostrzeżenia, o coś takiego prosił autor tematu.

Niby tak, ale nijak się to ma do tematu założonego przez waszego kolegę Zenka, tematu słusznego i przyklejonego w tym dziale, żeby nikt go nie przeoczył.

Opublikowano
Nawigacja jest Daytona, akurat na tym sprzęcie nie znam się specjalnie, kumpel elektromechanik stwierdził że przyzwoity sprzęt...
Opublikowano

Niewiem po co tyle złości i nerwów jezeli ktos naprawdę chce kupic auto to jedzie je ogladac a przed wyjazdem przynajmniej ja zawsze pisże zeby sprawdził sobie historie w aso bmw mnie osobiscie nie interesuje czy auto ma

Lampy białe czy żółte tylko czy przebieg jest zgodny z ogłoszeniem ,p.

A na pytanie dlaczego większość aut tu jest krytykowana odpowiem poniewaz to jedne z najtańszych aut na allegro

Dlatego trzeba je dokładnie sprawdzić chyba ze na tym wam nie zalezy tylko patrzycie na niska cene i ze jakos to bedzie

W 90% wypowiadam sie o e46 bo te sprowadzam i wiem co za ile mozna kupic a nawet jakbym dostał takie e46 za darmo

To i tak sprżedac w cenie rynkowej tzn zadbanych serwisowanych aut .

Moje auta sa z tych droższych albo najdroższych dlatego żądło tu trafiają .

Zeby ściągać sie z cenami na allegro musiałbym kupic Lorę i zaprzyjaźnić sie z kolegami z tej ciemniejszej strony Niemiec :mrgreen: habdu abdu :mrgreen:

Miłego dnia :cool2:

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano

Zenek, złość to chyba tylko ze strony właściciela może być.

Faktem jest, że padły tu słowa o kręconym liczniku, braku dokumentów itp. Faktem jest też, że sam napisałeś kiedyś mądry temat o oczernianiu aut (z którym się zgadzam i sam się w nim jako pierwszy wypowiadałem). Faktem jest, że w owym temacie pisałeś o wróżeniu z fusów, któremu jesteś przeciwny. I faktem jest wreszcie, że dzisiaj się co nieco zmieniło, ty o swoim temacie dawno temu zapomniałeś, reszta się nie zapoznała i jest, jak jest. I jak sam piszesz, dziś ocenia się auto po cenie.

W tym stwierdzeniu nie ma ani krzty złości. To fakty, prawda obiektywna. Za to jestem krytykowany i wyśmiewany. I wiesz co? Właśnie zacząłem się tym przejmować (taki mały żart) i niniejszym zaprzestaję starań, żeby ten dział wrócił do normalnego stanu, opisanego w twoim wspomnianym wyżej temacie. Rację mają ci, co uważają, że forum jest dla wszystkich i każdy może pisać to, co mu ślina na język przyniesie. Ja się od dzisiaj do nich przyłączam.

PS: dayton niezły... jeśli działa :mrgreen: 99% ludzi tutaj nie słyszało o takim patencie.

Opublikowano

Hmm, troszkę coś mi nie pasuję w Twojej wypowiedzi kwestia rozrzutu ceny. Cena mojego BMW jest średnią ceną rynkową, jak napisałem wcześniej ceny tego rocznika zaczynają się od 15tys(golasy, przekręcone i kiepsko naprawiane blacharsko auta), średnia cena tego rocznika 19-20 tys. Cena 22-24 tys za takie auto w wersji 318d lub 320d jest ceną absolutnie z górnej półki i auto mus być bezprzecznie laleczka żeby był sens wyłożyć taką kasę. Ja zanim kupiłem te BMW zjeździłem komisy zapewne wielu forumowiczów z Ostrowi Mazowieckiej, gdzie mam narzeczoną oraz słynną ul. Warszawską w Radomiu. W większości tych miejsc ceny e46 2004 rok po prostu powalały mnie na kolana. Jak ktoś będzie chciał konkrety to w weekend będę w Ostrowi to zrobię mały reportaż. W większości ładnie wypucowane, wymyte, wychuchane auta z zdecydowanie zawyżoną ceną rynkową i kiepskim wyposażeniem, często w słabiutkim wyposażeniu.

Nie mam nic przeciwko temu żeby sprzedawać dobre auto powyżej średniej ceny rynkowej oczywiście jeśli jest klient na takie auto, ale wybielanie rzeczywistości przez praktycznie wszystkich handlarzy spowodowało taką a nie inna opinię o Nich.

Opublikowano
Zenek, złość to chyba tylko ze strony właściciela może być.

Faktem jest, że padły tu słowa o kręconym liczniku, braku dokumentów itp. Faktem jest też, że sam napisałeś kiedyś mądry temat o oczernianiu aut (z którym się zgadzam i sam się w nim jako pierwszy wypowiadałem). Faktem jest, że w owym temacie pisałeś o wróżeniu z fusów, któremu jesteś przeciwny. I faktem jest wreszcie, że dzisiaj się co nieco zmieniło, ty o swoim temacie dawno temu zapomniałeś, reszta się nie zapoznała i jest, jak jest. I jak sam piszesz, dziś ocenia się auto po cenie.

W tym stwierdzeniu nie ma ani krzty złości. To fakty, prawda obiektywna. Za to jestem krytykowany i wyśmiewany. I wiesz co? Właśnie zacząłem się tym przejmować (taki mały żart) i niniejszym zaprzestaję starań, żeby ten dział wrócił do normalnego stanu, opisanego w twoim wspomnianym wyżej temacie. Rację mają ci, co uważają, że forum jest dla wszystkich i każdy może pisać to, co mu ślina na język przyniesie. Ja się od dzisiaj do nich przyłączam.

PS: dayton niezły... jeśli działa :mrgreen: 99% ludzi tutaj nie słyszało o takim patencie.

Słuchaj, najmniej mi zależy żeby komuś robić na złość, z natury jestem człowiekiem bezkonfilktowym który każdy konflikt lubi rozwiązywać albo rozmową albo przy butelce dobrego alkoholu:-)

Natomiast nie było mi miło jak ktoś bezpodstawnie wystawia negatywną notę na moje auto, a tak naprawdę w rzeczywistości ma tyle pojęcia o e46 jak ja o balecie...

Miałem już 2 egzemplarze, ten jest trzecim i powiem szczerze że nie wybrałem e46 bo to auto do lansu, bo coś tam, bo znajomi mówią ze cygarnica itp.

Kupiłem bo wiem że to dobry, ładny, oszczędne i dynamiczny wóz którym miałem co dzień przyjemność wracać z pracy 20km trasę i cieszyć się tym powrotem a nie marudzić jak zapewne robi to wielu właścicieli innych marek.

Ale takie sytuacje jak bezpodstawna krytyka na pierwszej i częściowo drugiej stronie forum(oczywiście jak napisałem wcześniej krytykujcie, tylko z rozumem) zniechęcają mnie do kupna następnego BMW...

Opublikowano

Najgorsze jest to ze ktos napisze np o moim samochodzie ktory ma 155 tys km że musiał nim jeździć kominiarz :duh:

Zamiast sprawdzić sobie po numerze vin to auto w aso i wkleić tu np ze żenek ma inny przebieg niz podaje np 350 tys :cool2:

Tylko ze moje auto ma cała historie od zakupu do konca 2014 w aso bmw ,no ale wysmarować post o niskim przebiegu było łatwo :mad2:

Cały czas powtarzam ze wozi sie auta na których mozna cos zarobić ,tylko sztuka jest z pośród tych aut wybrać dobre auto przeważnie trzeba Isc na kompromis no chyba ze cena jest juz naprawdę wysoka wtedy auto powinno byc bez jakichkolwiek zarzutów .

I znowu wspomnę ze najlepiej i najszybciej zarabia sie na trupach :cool2: i zawsze jak ktos do mnie dzwoni mowie mu ze

Zanim gdzieś pojedzie ogladac jakies auto niech najpierw zobaczy po ile zeczywiscie sa te auta na zachodnich stronach

I jakie maja realne przebiegi bo cudów nie ma ,przeważnie słyszę odpowiedz no wie pan ogladalem ale ceny tam maja kosmiczne :cry2:

Ok ide popracować :mrgreen:

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano

Jest tak, jak właściciel samochodu napisał, poza tym, że bardzo pomylił się w jednej kwestii pisząc, że nie mogę sprzedać TT, otóż...mogę, ale ja chcę sprzedać, a nie się jej pozbyć (bądź zamienić na samochód 4/5 drzwiowy, chętnie pakowny). To, że założyłem wątek dot. BMW uważam za całkowicie normalne nie mając wcześniejszego doświadczenia z tą marką i prawdopodobnie każdy zrobiłby tak na moim miejscu. Przeglądałem podobne wątki z przeszłośći i nie jeden raz potencjalny kupujący uniknął utopienia pieniędzy dzięki chłopakom w tego forum. A o to moje TT, którego miała dot. ewentualna zamiana: http://otomoto.pl/audi-tt-8n-zamiana-bus-kombi-suv-C35661931.htmlo

Oczywiscie, że TT to nie skoda octavia, które sprzedają się na pniu, tym bardziej, że samochodu nie chcę się pozbywać. A majac świadomość, że na zamianę oddaję zadbany pod każdym względem samochód chciałem utwierdzić się w przekonaniu, że BMW to nie kolejna lepiona e46 tym bardziej, że nie forumowa.

Za założenie tematu właściciel BMW podziękował mi rezygnując z wcześniej wyrażonej chęci zamiany :D

Na forum klubowym TT jest masa wątków dot. mojej TTtki i nie ma się czego wstydzić, zebrała masę pochlebnych opinii. Gdyby ktoś z forumowiczów był zainteresowany to zapraszam na pw, chętnie zamianiłbym na e46 w wersji touring.

Opublikowano (edytowane)

Pewnie że podziękowałem, mając nauczkę na drugi raz nie udostępnię VINu nie poznając osobiście człowieka.

A że nie forumowe to co gorsze? Pasjonata poznaje się nie po aktywności forumowej tylko po stanie auta.

No tak hejting swojego wozu na klubowych forach warunkiem koniecznym żeby Ci nikt zada nie obrobił na necie?

Jak napisałem właścicielowi TT i innym którzy składają mi jakieś propozycje nie mam się czego wstydzić a tym bardziej cokolwiek zatajać.

Edytowane przez Kregore
Opublikowano (edytowane)
Dzięki temu, że założyłem temat o rzeczowym BMW dowiedziałem się, ze do "fulll wypasu" dużo jej brakuje i będę uważał na podobne slogany w innych ogłoszeniach. Wiem już też, co składa się na "pakiet ekskluziw" w tych wozach. Naprawdę dostrzegam same zalety przez fakt załozenia wątku, a sprzedajacemu BMW mam nadzieję, że w żaden sposób nie zaszkodziłem, to naprawdę uprzejmy, miły gość, który na pw udzielił mi wielu informacji dot. np. napraw mechanicznych. Edytowane przez Ermenegildo
Opublikowano

Dużo jej brakuje tzn?

fabrycznego m pakietu, harman kardon i elektryki na tył, więcej e46 nie miała.

Opublikowano
xenon, regulacja lędźwi, "płaskie stołki" (jak to jeden z kolegów ujął) i pewnie chłoapki ogarnięci w temacie doszukają się wiecej... ale mi naprawdę na tym nie zależało. Takie rzeczy, jak kolor/wyposażenie to niech sobie dobierają ludzie idący po samochody do salonu, przy kilkunastoletnim samochodzie liczy się dla mnie ogólny stan techniczny i blacharsko-lakierniczy.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.