Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, auto z 2006 roku z prawdziwym przebiegiem 228,XXX km, problem pojawil sie nagle sam z siebie, auto odpala i pracuje normalnie przyspiesza sprawnie do 120km, pozniej zaczyna sie problem jest bardzo ociezale i ospale.Po podlaczeniu do BOSCH kts-570 wywalilo blad 3fc0-przeplywomierz, po wymianie na nowy marki BOSCH bledu nie mozna usunac a auto jeDzi tak samo, stara przeplywke zalozylem na probe do e70 3,0 d z 2007 roku i auto jezdzi doskonale bez bledow po podlaczeniu pod komputer.po dodaniu gazu na biegu jalowym wyraznie slychac turbosprezarke(mam 3,0dA w e39 i tam turbo slysze tylko jak stoje przed autem przy otwartej masce i sie przyslucham w x-sie slysze je nawet siedzac za kierownica- wyrazisty swist).

Auto nie kopci, nie trzesie sie, nie pali wiecej, do 120 przyspiesza bardzo sprawnie(chyba nawet lepiej niz e39) ale po przekroczeniu 120 jak fiat panda albo jakies inne dziadostwo.

Bardzo dziwi mnie fakt ze blad wyrzuca przeplywki a nawet z nowa nie mozna go usunac...Dlaczego..?

Czy ktos borykal sie z takim problemem?Prosze o pomoc....;)

• Moderatorzy
Opublikowano
Jeśli masz stały błąd przepływomierza to sprawdź wtyczkę i przewody.
Opublikowano

Tak tlumacze blad 3fc0 po bosch kts.

Luchtfilm signal onbekend

Mniej wiecej chodzi o brak odczytu przeplywu powietrza...

• Moderatorzy
Opublikowano

Odłącz przepływomierz i spróbuj tak jeździć.

Lepiej podłącz pod istaD to będzie lepszy opis błędu.

Opublikowano

Uwaga;)

Problem rozwiazany...nie wiem dlaczego i nie wiem czy tak jest w kazdym 3,0 dieslu 218pk ale przeplywomierz nowy musial zostac od nowa zakodowany/zparowany z silnikiem...nie wiedzialem ze taka akcja jest mozliwa!!!

Druga sprawa

Filtr powietrza K&N do 3,0d

Kuuuu...rtka jasna ludzie omijajcie to dziadostwo szerokim lukiem..z historii serwisowej wynika ze auto dostalo ten filtr long life przy 176 tys km teraz ma 228 ludzie jak on wyglada po tym przebiegu!!!!!!poprostu go nie ma i bankowo to dzieki niemu uszkodzeniu ulegl przeplywomierz-filtr ma dosc po 50 tys km a jest niby life long!!!!!

Opublikowano

Masakra;)

Przejechane 400 km od rozwiazania problemu...teraz dpf zapchany-znaczna utrata mocy wrazenie jak z deawoo tico...